SPO se čudi bivšoj gradonačelnici

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove, partije koja čini aktuelnu gradsku vladajuću koaliciju, začuđen je zbog najave predsednice Narodne partije Maje Gojković da priprema ulazak u novosadsku gradsku vlast, prvenstveno zbog kritika funkcionera njene partije, upućivanih vladajućoj koaliciji u protekle dve godine.
Gradski odbor Srpskog pokreta obnove, partije koja čini aktuelnu gradsku vladajuću koaliciju, začuđen je zbog najave predsednice Narodne partije Maje Gojković da priprema ulazak u novosadsku gradsku vlast, prvenstveno zbog kritika funkcionera njene partije, upućivanih vladajućoj koaliciji u protekle dve godine.

Poptredsednik Gradskog odbora SPO-a, Nemanja Starović, kaže da je zbog toga logično pretpostaviti da su kritike Narodne partije bile neutemeljene, te da bi najavljeno pridruživanje vladajućoj koaliciji, značilo potvrdu da vladajuća koalicija dobro radi svoj posao. "Druga mogućnost je pak da su bili iskreni, da su gradsku vlast zaista smatrali štetočinskom, ali da im to ne smeta da u tu vlast uđu ukoliko vide svoj interes i to će učiniti prvom narednom prilikom", kaže potpredsednik Gradskog odbora SPO-a.  

Na pitanje Radija 021, da li će Srpski pokret obnove ostati u vlasti, ukoliko ostale članice koalicije prihvate parnterstvo s partijom bivše novosadske gradonačelnice, Starović kaže da do sada, od partnera iz Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, G17 plus i Saveza vojvođanskih Mađara, nije čuo da neko podržava takvu ideju. "Ne želim da verujem u to da su naši koalicioni partneri spremni da prihvate takvo rešenje. Ali ukoliko do takve inicijative dođe zvanično, mi ćemo razgovarati sa našim koalicionim partnerima s kojima smo zajedno činili opoziciju prethodnoj gradskoj vlasti koja je bila oličena u liku Maje Gojković i sa kojima danas činimo skupštinsku većinu", kaže Starović.  

Potpredsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove dodaje da je za članove SPO-a, Srpska radikalna stranka od samog svog osnivanja predstavljala oličenje retrogardnog duha, da im kao takva, nije bila prihvatljiva ni za kakvu vrstu političkog partnerstva, te da su identičan stav zadržali po pitanju saradnje sa svim strankama sukcesorima Srpske radikalne stranke, među koje svakako ubrajaju i partiju Maje Gojković. (D.S.)
  • četnik

    05.10.2010 09:37
    Srpska mi truba zatrubi...
    Retrogradna politika?!!!
    Ravna gora, Draža, Nož, monarhija.... Vojvodina - republika, SPS, Ibarska, svi putevi vode u Novi Sad, pa i nebeski...30%, 50%, ko da više...Prodato!
    Sram vas bilo!
  • Dragec

    30.09.2010 18:57
    Mozad niste culi
    Dođe Jadranka sa svitom u posjet vrtiću. Gleda malo djecu kako se
    igraju i kaže:
    - Šuker! Daj piši ček na 5.000,00 kuna za poboljšanje životnih uvjeta u vrtiću!
    I ovaj napiše ček, i idu dalje te dođu u zatvor. Gleda ona malo zatvorenike
    kako robuju i kaže:
    - Šuker! Daj piši ček na 500.000,00 kuna za poboljšanje životnih uvjeta u zatvoru!
    - Pa kako za djecu 5.000,00 kn a za ove zločince i razbojnike 500.000,00 kn?
    - A što ti, Šuker, misliš da ćeš ići u vrtić poslije izbora?
  • Deki

    30.09.2010 16:59
    Eh ba de baš njih?
    Tih 14 miliončića je nešto što je odbilo da iskoristi sadašnje rukovodstvo grada, pa sad kukaju!
    Važno je da za EXIT imaju novaca, da exitovcima plate putovanja, stanove, kuće, automobile i krpice!

    Al' boli kad znaš da uskoro letiš sa vlasti?
    Jel' Nemanja da boli?
    Naviknućeš se na opozicioni život, pa ljudi zar niste vi u SPO-u?
    Vuk će vas pomoći lepom rečju, jer čovek je rečit lik, pa čak i pisac!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti