Kako se skraćuju liste čekanja za vrtiće?

U Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", danas je upisano petnaesthiljadito dete.
U Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", danas je upisano petnaesthiljadito dete.

Tom prilikom, gradonačelnik Igor Pavličić, pohvalio se kako su gradske vlasti uspele da u vrtićima obezbede 3.000 mesta više u odnosu na pre dve godine. On je izjavio da se bez obzira na loše finansijske uslove proširuju kapaciteti objekata Predškolske ustanove, te da će se to nastaviti i naredne godine. "Centralna kuhinja, o kojoj pričamo već duže vreme, bi trebalo da počne da se gradi. Završavamo projekat za još jedno obdanište, u Radničkoj ulici, tako da se Grad maksimalno trudi da reši problem", kaže Pavličić.

Zahvaljujući gradonačelniku na ulaganjima u Predškolsku ustanovu, direktor "Radosnog detinjstva", Borislav Samardžić, istakao je da je u vrtićima u poslednje dve godine posao dobilo skoro 500 osoba. "Retko koji grad danas može da se pohvali da je 500 mladih ljudi za poslednje dve godine dobilo stalno zaposlenje, egzistenciju, mogućnost da stvara porodicu i zarađuje, naravno", kaže Samardžić.

Idilično stanje u Predškolskoj ustanovi, sa stanovišta gradonačelnika i direktora, pak narušavaju komentari roditelja s kojima smo razgovarali. Jedna od majki požalila nam se da se lista neupisane dece, između ostalog, smanjuje i tako što se u istu prostoriju smeštaju po dve grupe dece jaslenog uzrasta. Osim što smatra da takvi uslovi boravka nisu prihvatljivi, naša slušateljka sumnja da će posle izvesnog vremena, dve grupe biti spojene u jednu.

Takođe, početkom septembra, odnosno prilikom otvaranja novih vrtića u ulicama Dragiše Brašovana, Save Kovačevića i Janka Čmelika, direktor Predškolske ustanove, izjavio je kako deca, čija su oba roditelja zaposlena, neće biti na listi čekanja. Radiju 021 se međutim i dalje javljaju roditelji, za čiju decu nema mesta u vrtićima, iako su iz porodica u kojima su oba roditelja zaposlena.

U Predškolskoj ustanovi nadaju se da će lista dece, koja čekaju na upis u vrtiće, do kraja godine biti svedena na 300 mališana. (D.S.)
  • NSmom

    13.10.2010 13:33
    Zaista
    mislim da je konacno vreme da se ovome nekako stane na put i da ova ustanove postane transparentnija, da joj se postavi konkurencija i da se uvazavaju reci roditelja i gradjana ovog grada. Previse je nepoznanica i mutnih radnji ovde, vec toliko da bode oci. Nije mi samo jasno kako Grad ovo dozvoljava i dokle misli da moze s ovim da ide.
  • 30.09.2010 15:41
    Ko kome koliko eura, za posao, za upis...
    Obraz ne ko djon nego ko djoncina!!! Deca se upisuju u vrtic ne sa liste nego preko VEZE!!! U jednoj sobi borave po dve grupe dece sa osobljem za jednu grupu!!! SRAM VAS BILO DIREKTORE!!!
  • Radosno detinjstvo

    30.09.2010 15:17
    Radosno detinjstvo...
    Na fb-u i dalje postoji grupa pod nazivom Radosno detinjstvo pripada svoj deci Novog Sada, pridružite nam se i čitajte šta mi mislimo o ovoj temi :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti