Pokrajinska Vlada pomaže Dnevniku

Vlada Vojvodine prihvatila je na današnjoj sednici ponudu medijske grupacije Vac da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u Dnevniku.
Vlada Vojvodine prihvatila je na današnjoj sednici ponudu medijske grupacije Vac da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u Dnevniku.

Predlog je prihvađen pod uslovom da se novim ugovorom između Dnevnik holdinga i većinskih vlasnika, odnosno zaposlenih, bolje urede određena pitanja u vezi sa funkcionisanjem ove izdavačke kuće.

To znači da pokrajinska Vlada očekuje da firma "Dnevnik Vojvodina pres" i dalje predlaže glavnog i odgovornog urednika lista Dnevnik. Uslov je i to da novi vlasnici ne prodaju svoj udeo u preduzeću drugim privatnim ili fizičkim licima narednih deset godina.

Osim toga, Vlada Vojvodine će Dnevniku pomagati sa pet miliona dinara mesečno, od 2011. do 2013. godine, kako bi građani Vojvodine bili potpunije informisani o radu pokrajinskih organa, ali i da pomogne njegovom bržem finanasijskom oporavku.

Podsećamo, radnici uglavnom Dnevnikove štamparije protestovali su više puta tokom leta nezadovoljni načinom na koji se vodi ova firma. Radnici su tada tražili i zaostale plate kao i zdravstveno osiguranje.

  • 30.09.2010 11:50
    u normalnim zemljama vlada nesme da finansira medije
  • vegan

    30.09.2010 08:22
    Bilten Izvrsnog veca
    Evo sta je tacno rekla ministarka, citat je sa sajta Dnevnika: "Покрајинска влада сматра да је неопходно да грађани Војводине буду потпуније информисани о раду покрајинских органа путем тог листа". Predlaem da se novine dele besplatno, jer ce ih placati poreski obveznici. Inace, ova izjava se kosi sa svim demokratskim normama u trzisnoj ekonomiji. Inace, na Dnevnikovom sajtu su ukinuti komentari posetilaca od onoga dana kada je VAC izasao iz price. To je valjda takodje demokratska tekovina.
  • VJ

    30.09.2010 06:26
    "Vlada Vojvodine će Dnevniku pomagati sa pet miliona dinara mesečno"


    Hocete li pomagati i ostale propale firme? Dokle? I cime?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti