Bulevar Evrope raste ka autoputu (foto)

Izgradnja treće deonice Bulevara Evrope, od Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, mogla bi da bude završena do kraja građevinske sezone, odnosno do 15. novembra, što zavisi pre svega od vremena.    
Izgradnja treće deonice Bulevara Evrope, od Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, mogla bi da bude završena do kraja građevinske sezone, odnosno do 15. novembra, što zavisi pre svega od vremena.

Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da će se na ovaj način povezati Novo naselje, Telep, Nova i Stara Detelinara.

"Najvažnije je to što dobijamo i jednu ekonomsko-privrednu zonu i ja očekujem da će, pored investicija koje su u toku, ovo biti glavni zamajac privrede Novog Sada i mesto odakle će se puniti budžet grada", smatra Pavličić.

Sa završetkom ove deonice puta biće kompletirana saobraćajna mreža u severnoj zoni grada, a novi bulevar će se povezati sa autoputem. Direktor Zavoda za izgradnju grada, Borislav Novaković, ističe da će se na ovaj način rešiti i problem saobraćajnih gužvi. "Kada uradimo Bulevar Evrope, ne samo na potezu od Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, već i od Rumenačkog puta do autoputa, znatno ćemo ublažiti ili u potpunosti rešiti jedan od najvećih komunalnih problema - saobraćajnu gužvu", tvrdi Novaković.

Prema rečima predsednika Vlade Vojvodine, Bojana Pajtića, u Novi Sad se godišnje doseli oko četiri hiljade ljudi. "Zbog toga je neophodno da se obezbede infrastrukturni uslovi u oblasti obrazovanja, zdravstva i sve ono što je potrebno da bi se obezbedio pristojan život. Pokrajina je zbog toga u poslednje četiri i po godine investirala 22 milijarde dinara u Novi Sad", navodi Pajtić.

Dužina treće deonice je nešto manje od dva kilometra, a u njenu izgradnju uloženo je oko 500 miliona dinara. Druga traka Bulevara Evrope, od Futoške do ulice Braće Grulović, koja se trenutno radi, trebalo bi da bude završena do sredine oktobra.

  • inicijativa

    03.10.2010 09:40
    Hoćemo i mi tablu zahvalnosti Dr. Bojanu Pajiću, da je gledamo dok nam krče creva. Svega ostalog nam je do guše! Ne trebaju nam plate, treba nam tabla!
  • 03.10.2010 09:19
    Road to hell
  • Bolek

    02.10.2010 05:57
    Comment
    @Zoltan i Dr Petrović: Svaka čast na komentarima! :o)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti