Policija zabranila okupljanje navijača u centru

Budući da je, u prethodnom periodu, često dolazilo do sukoba navijača Vojvodine i Partizana, novosadska policija neće dozvoliti u nedelju organizovano okupljanje navijačkih grupa u centru grada.

Budući da je, u prethodnom periodu, često dolazilo do sukoba navijača Vojvodine i Partizana, novosadska policija neće dozvoliti u nedelju organizovano okupljanje navijačkih grupa u centru grada kada se igra susret dva tima.

Policija navodi da će preduzeti sve zakonske mere da ovaj meč protekne bezbedno, uključujući i snimanje pre, za vreme i posle utakmice.

"Podsećamo navijače da je, prema Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, zabranjeno unošenje i konzumiranje alkohola u sportskom objektu, a vlasnike ugostiteljskih objekata koji se nalaze na manje od hiljadu metara od stadiona da Zakon zabranjuje točenje i prodaju alkohola tri sata pre početka utakmice, u vreme održavanja i tri sata po završetku fudbalskog nadmetanja", navodi se u saopštenju.

U poslednjih nekoliko godina bilo je više organizovanih tuča navijača ova dva tima, uglavnom iz Novog Sada. Pre dve godine je u masovnoj tučnjavi u Futogu poginuo navijač Vojvodine Dejan Dimitrijević (27) u kojeg je pucao Partizanovac Stevan Stanković. On je u zatvoru, kao i još četvorica optuženih.

  • Kiki

    03.10.2010 15:18
    navijac partizana, navijac vojvodine
    Mozda je autor teksta trebao da izbaci opis ko je ciji navijac. Da li je to stvarno bitno? Ima li kakve razlike ko je na kojoj strani.
    Lici tekst malo na one tekstove iz stampanih medija devedisetih kad su se opisivali kriminalci, ali se uvek provlacila ponegde neka simpatija i dodatno objasnjenje "podviga".
  • NS

    02.10.2010 22:34
    To su uradili neki drugi navijači iz nekog drugog grada!
  • VJ

    02.10.2010 20:17
    Jel ima neka livada blizu Novog Sada gde bi mogli da ih puste? Pa nek se poubijaju kad hoce. To znaci da ce na sledecoj utakmici biti potrebno manje policije - sto je velika usteda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti