U narednu školsku godinu bez međusmene

Osnovna škola "Dositej Obradović" će od naredne školske godine ukinuti međusmenu, nakon što budu završeni svi radovi na nadogradnji i obnovi objekta, saznaje Radio 021.  
Osnovna škola "Dositej Obradović" će od naredne školske godine ukinuti međusmenu, nakon što budu završeni svi radovi na nadogradnji i obnovi objekta, saznaje Radio 021.

Direktor škole, Stanimir Paunić, kaže za naš radio da će se izvođač radova znati u roku od dva i po meseca. Dužina procedure zavisi od toga da li će se raspisivati klasičan tender, ili će se postupati po Zakonu o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize. U drugom slučaju, izvođač će se birati sa posebne liste firmi čiji kvalitet garantuje država.

Radovi se planiraju u dve faze. U okviru prve faze radova, biće dograđeno sedam novih učionica. "One će biti dograđene na ravnom krovu škole, a ovaj novi sprat imaće kose krovove. Ovi radovi neće ometati nastavu, a vodiće se računa o tome da deo u kom se gradi bude strogo obezbeđen", rekao je Paunić za 021. Nadogradnja će moći da počne krajem ove ili početkom naredne godine i koštaće 37 miliona dinara.

U drugoj fazi radova, biće obnovljene postojeće prostorije u školi. "Time ćemo dobiti i nove pripremne kabinete, kvalitetniju nastavu. Izmestićemo kuhinju i trpezariju iz podruma i napraviti malu salu za niže razrede, a dobićemo i novu zubnu ambulantu i informatički kabinet", kaže on. Deo radova bi mogao da otpočne već tokom prolećnog raspusta, ali temeljnije će se raditi tokom letnjeg raspusta, kako ne bi bilo ometanja nastave. Za drugu fazu će se izdvajati nova sredstva koja će biti poznata naredne godine. (A.F.)

  • bravo!

    05.10.2010 08:12
    Cestitamo direktoru i gradu na ovom potezu.U stanju u kome se sada "Dositej" nalazi nije moglo biti boljeg resenja.Ovim ce se i deca i zaposleni osloboditi pritiska da imaju po 7-8 casova dnevno u neodgovarajucem prostoru sto je ranije dovodilo do tenzija i potencijalnih nesreca.Eto jednog primera kako se i u prosveti mogu korisno potrositi zajednicka sredstva a ne uvek na samopromociju i bogacenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti