Ministar Obradović dočekao brucoše na Filozofskom

Još nije poznato koliko će biti budžetskih mesta na master i doktorskim studijama, izjavio je danas ministar prosvete Žarko Obradović.
Još nije poznato koliko će biti budžetskih mesta na master i doktorskim studijama, izjavio je danas ministar prosvete Žarko Obradović.

On je rekao da bi to pitanje trebalo da se nađe na sednici Vlade do kraja meseca. Ministar Obradović je povodom početka nove akademske godine posetio Filozofski fakultet, odgovarao na pitanja studenata i poručio im da kritički ocenjuju programe koje studiraju.
"Jedino nam na taj način mogu pomoći da mi procenimo vrednost svakog programa i da ukoliko nešto ne valja to promenimo i da svi zajedno i oni i mi radimo na sistemu kvaliteta" tvrdi ministar.

Međutim, Obradović nije ponudio rešenje niti konkretno odgovorio na pitanja uglavnom svršenih studenata psihologije kojise bune što im je za izjednačavanje zvanja diplomirani i master potrebno preko sto hiljada dinara. Podsećamo da su zbog pojedinih troškova koji se ne plaćaju na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, prošle  nedelje su protestovali studenti novosadskog Ekonomskog fakulteta, na šta je ministar samo rekao da očekuje da će se narednih godina i tu uvesti red.

Nema plana za malu maturu

Kada je u pitanju osnovno i srednje obrazovanje, Obradović kaže da u ministarstvu još ne pripremaju detaljan program male mature, ali će ga narednih dana promovisati, kako bi u martu održali i jedan test, međutim, ministar nije precizirao kakav. "Želimo da na vreme probamo kako to izgleda da ne bi bilo suviše nervoze nego što treba kada dođe taj čin" rekao je on.

Osvrćući se na kvalitet rada prosvetnih radnika i slučajeve u protekloj školskoj godini kada je bilo i osumnjičenh za zlostavljanje učenika, resorni ministar kaže da se sprovode provere dosijea nastavnika zaposlenih i u školama i na fakultetima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.