Da li je sramota ići kod psihologa?

Druga tribina, u okviru ciklusa "Dijalozi u Radio kafeu", na kojoj će biti reči o stigmatizaciji mentalno obolelih i prevenciji mentalnih bolesti, održaće se u sredu, 6. oktobra.
Druga tribina, u okviru ciklusa "Dijalozi u Radio kafeu", na kojoj će biti reči o stigmatizaciji mentalno obolelih i prevenciji mentalnih bolesti, održaće se u sredu, 6. oktobra.

O tome zbog čega pojedinci duševne bolesti dovode u vezu s nasiljem, kako poboljšati položaj duševno obolelih, te kako očuvati mentalno zdravlje, s posetiocima tribine razgovaraće predsednik Udruženja lečenih od psihoze, Igor Stojanović, volonterka Centra za emotivnu podršku osobama u krizi i prevenciju samoubistava - “Srce”, Tatjana Bokun i psiholog Novosadskog humanitarnog centra, Dejan Živković.

"Dijalozi u Radio kafeu" ciklus je od devet tribina koje obrađuju važna socio-politička pitanja za javnost Vojvodine, a projekat podržava NPA (Norwegian People's Aid).

Javna diskusija, zakazana za sredu, 6. oktobar, počinje u sedam uveče, u Radio kafeu, u Miletićevoj 45.
  • A šta vi mislite?

    05.10.2010 18:42
    Da li je sramota?
    Mislim da jeste za većinu građana Srbije, na žalost. Lakše je prihvatiti narkomana u obitelji nego li osobu sa problemima druge prirode. Stigma postoji u samim izrazima "lud" ili "puko". Nije svaka mentalna bolest ludilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti