O problemima od sada lično s odbornicima

Novosađani od danas probleme koje imaju mogu lično da prenesu svojim predstavnicima u Skupštini grada, dolazeći na sastanke Komisije za predstavke i predloge, koja bi trebalo da im pomogne u njihovom rešavanju.

Novosađani od danas probleme koje imaju mogu lično da prenesu svojim predstavnicima u Skupštini grada, dolazeći na sastanke Komisije za predstavke i predloge, koja bi trebalo da im pomogne u njihovom rešavanju.

Predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, kaže da su građani i do sada mogli da se obraćaju komisiji, ali pismenim putem. "Mnogi komunalni problemi se možda nekad nekom čine banalnim, ali oni su svakodnevni, nekad i suštinski koje čovek ima. Možda se ne tiču egzistencije, ali nečiji život čine boljim ili lošijim", kaže predsednik Skupštine grada.

On dodaje da komisija, pa ni same gradske institucije, neće moći da reše sve probleme, ali u tim slučajevima građani mogu očekivati da će biti upućeni na prave adrese.

Među najčešćim predlozima i predstavkama nalaze se oni iz komunalne oblasti, poput molbi za postavljanje barijera radi zaštite zelenila, neadekvatno postavljanje bašti kafića na delu trotoara, molbi da se utiče na odabir poslovnih delatnosti u prostorima unutar stambenih zgrada, ukazivanje na grafite na zgradama, otvaranje novih stajališta na postojećim autobuskim linijama, uklanjanje napuštenih vozila i slično.

Komisija, koja će zasedati u Ulici Žarka Zrenjanina, trebalo bi da se sastaje jednom mesečno, ali će to zavisiti od interesovanja građana. Dodajmo da sličnu funkciju pomoći građanima ima i Otvorena kancelarija pri Gradskom veću, a da bi uskoro trebalo da proradi i kancelarija gradskog ombudsmana, koji će se baviti zaštitom prava građana. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti