GSP više neće biti monopolista?

Odluka o javnom prevozu do kraja godine bi mogla biti promenjena tako da bi na novosadskim ulicama mogli da se pojave i autobusi privatnih prevoznika.
Odluka o javnom prevozu do kraja godine bi mogla biti promenjena tako da bi na novosadskim ulicama mogli da se pojave i autobusi privatnih prevoznika.

Sada se definišu pravila o tome, kako bi se izbegli problemi sa kakvim su se suočavali Beograd i drugi gradovi u Srbiji i Evropi. U Gradskoj kući za Blic nisu mogli da preciziraju kada i pod kojim uslovima će privatni prevoznici zaista početi da voze.

Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Siniša Bubnjević rekao je da uvođenje privatnih prevoznika ne bi trebalo da bude iznenađenje, jer Grad vodi politiku javno-privatnog partnerstva. Kako on kaže, pre dovođenja privatnika biće još dosta pregovora, pri ćemu je jasno da će Grad morati da subvencioniše prevoznike, jer to moraju da rade i sa gradskim prevoznikom, zbog niske cene karte.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću nisu želeli da komentarišu ovakve najave. Promena Odluke o javnom prevozu mogla bi da se nađe već na narednoj sednici Skupštine grada ili na nekoj od sednica do kraja godine.

  • piplfoks

    08.10.2010 13:07
    Kad se neko drži nečega ko pijan plota... Pa šta što nema kioska, platiš jednom 80 din. pa te to nauči da sledeći put kupiš 3-4 karte tamo gde ima.
  • Serious

    08.10.2010 11:43
    Cena
    @Janko pokazna i pojedinacna karta su nesto drugo , neka i u Ns kao u Bg naprave slican sistem i eleminisace guzve na prvim vratima i zastoje a kontrolori mogu biti na ostalim kao sto i sada rade a sto se tice cena cak ni pokazna nije mnogo povoljnija u odnosu na pojedinacnu jer je za konkretno Veternik cena 3 550 din tako da isplati samo onome ko bukvalno svaki dan koristi Bus ,da ne pricam da recimo ja cesto idem do naselja i za tu kratku deonicu treba platiti 80 din za tih 5 min voznje
  • janko

    08.10.2010 11:13
    @Serious
    bravo... nema na svakoj stanici kiosk, tako da cesto platis 80, jel tako. mozda ti imas srece, pa mozes uvek kupiti po 40. pa i ovde je pokazna jeftinija nego pojedinacna. a kada nesto pricas, budi precizan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti