Dobrotvor obnavlja spomenik na Stražilovu

Nadgrobni spomenik pesniku Branku Radičeviću na Stražilovu restauratori ovih dana obnavljaju.
Nadgrobni spomenik pesniku Branku Radičeviću na Stražilovu restauratori ovih dana obnavljaju.

Radove finansira nekadašnji đak Karlovačke gimnazije, a sada profesor na Univerzitetu Ilinois u Čikagu Miodrag Radulovački. Kako prenosi Dnevnik, obnova će koštati 15.000 dolara.

Restaurator Veselin Lađić očekuje da se posao obavi u roku od 30 dana, što bi moglo biti i do kraja oktobra. Restauraciju nadzire Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture.

Osim što će sam spomenik biti restauriran, urediće se i prilazna staza od podnožja do vrha Stražilova i vidikovca, a biće postavljene i klupe, kante, rukohvati uz stazu, kao i informativne table, što finansira pokrajinski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, a realizuje Nacionalni park Fruška gora. To će koštati oko dva miliona dinara.

  • Qwerty

    09.10.2010 11:51
    Vidikovac?
    Ko god je bio na Stražilovu poslednjih mesec dana primetio je da usled zapuštenosti prebujale vegetacije vidikovca više i nema... Stručnjaci...
  • Lehel

    08.10.2010 20:07
    Svaka čast gosn. Radulovački!

    Samo se nadam da će stazu ostaviti kao što je i bila, mislim da ne bi bilo u redu da se previše promeni izgled, samo one stepenice da obnove malo i to bi bilo dovoljno. Ukratko, samo da mesto ne izgubi svoj čar prirode!
  • bns

    08.10.2010 09:03
    Ovo je zaista lepo. Bila sam letos na Stražilovo i bila iznenađena zapuštenošću i staze i spomenika i platoa oko spomenika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti