Zatvorenicima ugrožena ljudska prava

Ljudska prava zatvorenika u vojvođanskim zatvorima su u znatnoj meri ugrožena, ocenio je zamenik pokrajinskog ombudsmana Stevan Arambašić.
Ljudska prava zatvorenika u vojvođanskim zatvorima su u znatnoj meri ugrožena, ocenio je zamenik pokrajinskog ombudsmana Stevan Arambašić.

Kao najveći problem, on je naveo prenaseljenost koja u nekim zatvorima podrazumeva duplo veći broj ljudi nego što kapaciteti predviđaju. Ovo predstavlja i problem za zaposlene, koji su priviknuti na prekovremeni rad i nemogućnost korišćenja slobodnih dana.

Baš zbog manjka radnika, zatvorenici retko kad imaju priliku da odu na sahranu najbližih srodnika. Kako kaže Arambašić, oni se žale i na lošu ishranu, prekratko vreme za obrok u trpezariji, neodgovarajuću zdravstvenu zaštitu i dobijanje lekova kojima je istekao rok trajanja.

Zaštitnik građana je poslao zahtev da navedene probleme ispita zdravstvena inspekcija.

  • Goran

    24.10.2010 12:30
    tu se vidi
    u brizi prema najslabima i ne zasticenima vidi se kao u ogledalu nabolje ozbiljnost nekog drustva - za nase bi mi bilo normalno i das pisu da se pojavio kanibalizam kad nas vode politicari bez dana radnog staza i zivimo u drzavi gdje ne postoji privreda i ekonomija pa ni novac od kojeg se stvaraju budzeti za bilo sta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti