U Novi Sad se prošle godine doselilo 7.000 građana

U Novi Sad prošle godine se doselilo skoro sedam hiljada ljudi, a najveći broj njih došao je u potrazi za poslom.

Nedavno objavljeni podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je samo tokom prošle godine u Vojvodinu došlo 28.105 državljana Srbije, a od tog broja najviše ih je završilo u Novom Sadu – 6.988. Južnobačka oblast je ujedno primila najviše doseljenih iz Srbije – čak 11.413. U Bečej je došlo 406, Vrbas 447, Bačku Palanku 624, Žabalj 353 stanovnika, dok ih je najmanje došlo u Bač, koji je inače najsiromašnija opština Južnobačke oblasti.

Sremska oblast od prošle godine bogatija je za 4.151 unutrašnjeg migranta, što je svrstava u drugu vojvođansku regiju koja je primila najviše novih stanovnika. Samo u Sremsku Mitrovicu za godinu došlo je njih 1.040, u Staru Pazovu 954, Rumu 753, Pećince 342, Inđiju 512, Šid 383, dok je najmanje došlo u najnerazvijeniju sremsku opštinu Irig – svega 168.

Interesovanje za Severnobanatsku oblast, gde su mnogi industrijski giganti prethodnih godina propali i ugašeni, deset puta je manje nego za Južnobačku pa je u nju prošle godine stiglo svega 1.810 državljana Srbije. Najviše ih se skrasilo u Kikindi – 644, što je trećina ukupnog broja doseljenih. U Kanjižu je otišlo njih 302, Sentu 269, a u Novi Kneževac, kao najnerazvijeniju opštinu te oblasti, 169.

Prosečna starost onih koji su promenili prebivalište je 33,3 godine, a podaci pokazuju da su više od 40 odsto njih aktivna lica, odnosno oni koji su se preselili zbog posla.

  • ?

    06.10.2016 20:42
    @G
    Svaka cast gospodine na Vasim komentarima ,jedino Vi jasno ,razumljivo i objektivno objasnite ovim samozvanim vojvodjanima i ostalim pratiocima koje se skivaju iza tastature i pozivaju na linc svih dodjosa - da nisu u pravu.
    Oni ciji su roditelji i sami dodjosi se toga stide -kako ono bjese veci katolici od Pape ili mozda ,kao sto rekoh prodaju vjeru za veceru (u ovom slucaju sendvic-ciji ne bih o tome ovaj put).
    Nadam se da necete posustati i da zaista se izvinjavam novosadjanima koji ne spadaju u gore navedene i koji su zaista fer i odlicmi domacini .
  • Brus Vilis

    06.10.2016 20:18
    @G
    Pobrkao si lončiće. Takvi poput tebe su fašisti. Mi smo ovde mirno živeli, nismo nikog dirali, nismo rušili balvane po drumovima, nismo bacali bombe komšijama u avliju, a bilo nas je brale šurnaest nacija i niko nikom nije smetao. A onda ste došli vi i sve razjebali. Jeste, muka vas je naterala da dodjete, ali ste sami krivi, sami ste započeli herojsko ratovanje i onda kad ste dobili po labrnji, podvili ste rep, pa sad ovde pravite neku novu bosansku krajinu. A došli ste baš u Vojvodinu jer ste znali da je razvijena, plodna, mirisna i čista. Samo nemaste blage veze zašto je bila takva - upravo zbog tih šurnaest nacija: zbog Madjara, Hrvata, Srba, Slovaka, Rusina i drugih. Svi su oni zajedno stvorili Vojvodinu u koju si ti došao. I sad ih terate svojim bahatim ponašanjem. E, to je fašizam. A komentar da sam balavac shvatiću kao kompliment. Imam 5 banki, gari.
  • Gagarin

    06.10.2016 18:24
    @Rođeni 1974
    "Ja kada odem u Hrvatsku ili Bosnu trazim kavu ili kruh i manji sam od makovog zrna."
    Kada si poltron zato tako i govoriš, ako uopšte smeš negde da odeš!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.