Komunalni policajci na ulicama od sledeće nedelje

Komunalna policija bi konačno od 1. novembra trebalo da počne da rešava pritužbe Novosađana.

Komunalna policija bi konačno od 1. novembra trebalo da počne da rešava pritužbe Novosađana.

Za početak, ulicama će krstariti 20 policajaca u tamnozelenim uniformama, a sve žalbe moći će da se prijave Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, pri kojoj će biti formiran dispečerski centar. Do kraja godine plan je da u Novom Sadu bude oko 60 komunalnih policajaca, a građani će moći da podnesu pritužbe na rad taksista, zbog prljanja grada ili da se žale na radno vreme kafića.

Komunalnim policajcima biće poverena i kontrola pušenja na javnim mestima koja počinje od 11. novembra.

Novi policajci moći će da izriču mandatne kazne na licu mesta u visini od 5.000 za fizička lica i do 75.000 dinara za pravna lica, kao i da pokreću prekršajne postupke. Među novosadskim komunalnim policajcima biće i 13 žena.

  • GOLJA

    28.11.2010 14:03
    OTIMACINA ZELEMBACA
    Golo dupe ja, golo dupe zena, golo dupe deca. A sta cete sada da mi otmete gospodo komunalni zelembaci. Sve i da imam, odakle mi, a i da imam ne dam vam. Mozete da mi zapisete broj cipela umesto kazne, a svaka vasa prijava ce biti iskoristena u higijenske svrhe. VIVA LA REVOLUTION.
  • ja

    26.10.2010 19:32
    @milos
    @milos takve kao ti ce prve da kazne... HAHA komunalni kerovi au ala si originalan cccc, eto zbog takvih dilberta je Novi Sad ovakav kakav jeste
  • Satelit

    26.10.2010 14:53
    Ubise se od posla
    Mogli bi recimo da prosetaju jednom pored satelitske pijace. Samo 5 metara od pijace se nalazi najsmrdljivija deponija raznog otpada. Koga li oni kontrolisu kada se ovako nesto dozvoljava. Verovatno samo ljudima u centru grada smeta smrad i prljavstina, ostali su vec postali imuni!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti