Stižu kazne za snimljene prekršaje

Novosađanima će narednih dana na kućne adrese početi da stižu kazne za saobraćajne prekršaje koji su snimljeni kamerama za video nadzor grada.
Novosađanima će narednih dana na kućne adrese početi da stižu kazne za saobraćajne prekršaje koji su snimljeni kamerama za video nadzor grada.

Direktor Informatike, Zoran Delić kaže da nakon snimanja prekršaja sledi obrada snimka u policiji. "Kazne će biti slate na adresu ljudima. Ono što je interesantan podatak, neka projekcija policijske uprave, jeste da će oni kroz  kazne do kraja ove godine da prikupe preko 100 miliona dinara", objašnjava Delić.

U gradu već postoji 800 kamera, a osim raskrsnica video nadzorom pokriveni su i vrtići, škole i druge institucije. U video nadzor je uloženo oko milion evra. Nisu još sve kamere u funkciji, a svakog meseca se za ovu uslugu preko računa Informatike naplati 30 dinara po domaćinstvu.

Novosadska policija procenjuje da bi tek za nekih četiri do pet godina postavljanje video nadzora moglo da se odrazi smanjivanjem nasilja na pet do 10 posto. Na mnogim mestima kamere zaklanja zelenilo i nisu pokriveni svi uglovi, a kvalitet snimka zavisi od vremenskih uslova i osvetljenja. Uprkos tome, snimci mogu da se koriste kao dokazni materijal u sudskom postupku. (M. Đ.)
  • student

    24.11.2010 22:46
    hmm
    Načelno, nemam ništa protiv. Ali primetio sam da je po gomili semafora skraćen interval za prelazak pešačkog. Možda nema nikakve veze, a možda i ima, videćemo.
  • Tanja

    16.11.2010 11:36
    Sramota
    Koje kamere? Da pljačkaju ljude!!!Imam vozačku 29 godina.Kako, ako sam u brzini da zaustavim vozilo na žuto?????????? Ako sam u brzini???? Učili su me kada sam polagala da se na žuto može proći!!!!!!!!Šta sada to znači??? Ko je lud - ko je pameatan??? Nova pravila igre!!! Treba im para -nadju načina da dodju do para - sram ih bilo!!! Još opljačkati ovaj gladan narod!!!
  • petar popara crni

    06.11.2010 21:25
    a policija
    snimaju li te kamere i kad sluzbeni policijskim automobilima policajci prave prekrsaje i na ciju ce adresu onda slati kazne(polukruzno preko pune linije, mobilni telefon, brza voznja itd)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti