FOTO: Novosadski vatrogasci gasili 25 požara, apel da se ne spaljuje biljni otpad

Novosadska Vatrogasna brigada juče je imala više od 25 intervencija zbog požara koje su nepažnjom izazvali građani spaljujući biljni otpad.
Poslednji je izbio oko 15 časova i on je ugašen. Gorelo je oko autoputa, magistralnih puteva, na salašu u Kisaču, kod klisanskog mosta, na Fruškoj gori i to sve zbog spaljivanja otpada od trave, useva i raznog šiblja. 
Sve vatrogasne ekipe su stalno na terenu i iz ove službe apeluju na građane da to ne rade. 
 
Na sreću, do sada požari nisu zahvatili nijedan objekat niti je iko povređen, ali samo zahvaljujući brzim intervencijama vatrogasaca.
 
Podsetimo, u sredu uveče veliki požar je izbio i na padinama Fruške gore, u blizini Beočina. Vatra je zahvatila veliku površinu niskog rastinja, ali je brzo ugašena zahvaljujući hitnoj intervenicji vatrogasaca iz Novog Sada i Beočina.
 
  • miki

    24.02.2017 12:14
    ?
    Samo priglupi ljudi pale lisce i ostali biljni otpad a pametni stavljaju u komposter i imaju kompost za iducu godinu.
  • ana

    24.02.2017 11:32
    nas komsija je tako orljio nasu vinovu lozu pa nije rodila te godine. Za to treba komunalci da naplacuju kazne indijancima
  • Drum

    24.02.2017 10:33
    Problem je što oni koji zapale taj otpad nemaju obzira niti žele da budu tu dok to gori. Nego zapale i odu.
    Sećam se da je baba spalila otpad, ali u svojoj bašti, sakupila u sredinu sve što ima da se spali. Mesto na kojem je zapalila bilo je okruženo zemljom bez rastinja, tako da vatra ne može da se prenese. Pored toga, bili smo tamo dok nije izgorelo sve, plus kanta vode na kraju da i ono malo žara što je ostalo bude eliminisano.

    I šteta je što nemamo neku bio reciklažu. Nekad davno sam čitao da su Nemci napravili prozivodnju biodizela. Sva ona trava što pokose na javnim površinama i sa njiva ide u tu fabriku. Od toga prave biodizel.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti