Telefon inspekcije neprekidno zauzet

Novosađani teško mogu da prijave nepravilnosti u gradu inspekciji, budući da je za sve pritužbe otvorena samo jedna telefonska linija.
Novosađani teško mogu da prijave nepravilnosti u gradu inspekciji, budući da je za sve pritužbe otvorena samo jedna telefonska linija. Ovaj problem trebalo bi da bude rešen za mesec dana, kada se zgrada Inspekcijske uprave premesti iz Ulice Arse Teodorovića u Ulicu Dimitrija Tucovića 3. Načelnik Željko Radulović kaže za Radio 021 da će građani tada lakše moći da kontaktiraju nadležne.

"Tada bi u svakom slučaju bili određeni novi brojevi za svaku inspekciju pojedinačno, sa novim telefonskim linijama, kao i nova organizacija dispečerskog centra, što će svakako omogućiti bolju komunikaciju", rekao je.

Dispečerski servis gradske inspekcije dnevno primi oko 100 prijava građana. Nepravilnosti se mogu prijaviti lično, u ulici Arse Teodorovića 5, na broj dispečerskog centra 021/6614-163, kao i na centrali Inspekcijske uprave 021/6621-600.

Komunalna policija pokrenula 20 prijava

Od postojećih telefonskih prijava, desetak dobije komunalna policija. Novosađani se najčešće žale na smeće, buku ili nesavesne vlasnike kućnih ljubimaca. Do sada je komunalna policija napisala nekoliko mandatnih kazni, a najavljeno je i pokretanje 20 prekršajnih prijava.

"Uglavnom se radi o bespravnom zauzeću javne površine, objektima koji su postavljeni bez odobrenja Gradske uprave za komunalne poslove, kao i ugostiteljskim objektima koji su radili duže od propisanog radnog vremena", kaže Radulović za 021.

Na gradskim ulicama se trenutno nalazi 41 komunalni policajac, a do kraja godine biće ih 50. (A.F.)

  • iz mase

    27.11.2010 12:38
    budala ispod moje zgrade drzi farmu kokoski bokte, ne moz' spavati kol'ko to kokodache!:D lokacija nova detelinara!
  • 26.11.2010 19:07
    zoe
    @zorro A ti si najpametniji medju najpametnijima!
    Posto nas samo gledas,mora da si komunalac!
  • Zorro

    26.11.2010 07:52
    Uh,. kako smo pametni
    Ma samo vas gledam, sve redom, kako pljujete.
    @semtex- gari/ce, igrom slucaja moj prijatelj se zaposlio kao komunalni pandur. Niti ima partijskih veza, niti pripada nekoj partiji.
    @svi ostali
    Da li ste ikada radili u bilo kakvoj firmi? Da li znate da postoje ljudi koji su iznad vas u hijerarhiji i koji vam prosledjuju zadatke?
    Cemu takva ogorcenost i ljutnja? Zato sto bi volelli da radite taj posao a ne mozete? NE razumem. Kao da imate 4 godine i ne znate da ti policajci dobijaju zadatke, od svojih nadredjenih, da dobijaju rejon/zonu u kojoj setaju, i da savesno ispunjavaju svoje obaveze?
    Vasa ljutnja i gorcina treba da bude usmerena na ljude koji im te zadatke izdaju a ne na nase sugradjane kojima je posao da nose tu uniformu... Razmislite malo. :)
    Svima prijatan dan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti