Foto: Koš na Keju razbijen slučajno

Razbijanje table za koš na terenu na Keju ipak nije bilo posledica vandalskog ponašanja, već nesmotrenosti, pokazao je snimak sa video nadzora.  
Razbijanje table za koš na terenu na Keju ipak nije bilo posledica vandalskog ponašanja, već nesmotrenosti, pokazao je snimak sa video nadzora. Time su konačno kamere koje Novosađani mesečno plaćaju 30 dinara postale upotrebljive, a snimci su ujedno i prvi javno prikazani sa tih kamera.

Snimak pokazuje četiri mladića koji su se takmičili ko može da dohvati obruč na košu. Jedan od njih je skočio, uhvatio se za mrežicu, potom i za obruč, a nakon što se podigao, ceo koš je od njegove težine pukao. Gradonačelnik Igor Pavličić, smatra da u pitanju nije zla namera.

"Oni nisu došli da razbijaju, po mom mišljenju, oni nisu došli da pokidaju koš, i čak i da je tuda prolazio komunalni policajac, šta bi mogao da uradi, da im zabrani igru na terenu? Policija će da proceni šta je u pitanju. Oni mogu da zumiraju i da im se vide lica, da procene odakle su došli, iz kog pravca", kaže Pavličić.

Snimak će biti prosleđen nadležnim organima, ali gradonačelnik nije mogao da precizira da li će i kako mladići biti kažnjeni. Ostavio je otvorenu mogućnost da oni plate štetu, koja iznosi oko 100.000 dinara.

Bez snimka obaranja betonskih kanti

Međutim, snimak vandala koji su poobarali betonske kante za smeće na Bulevaru Mihajla Pupina nije prikazan. Dok Pavličić tvrdi da će se o tom problemu pobrinuti komunalna i redovna policija, u policiji kažu za Radio 021 da nisu dobili nikakvu prijavu. Oni su, kao i Pavličić, apelovali na građane i javna preduzeća da ovakve incidente redovno prijave komunalnoj ili redovnoj policiji.

Direktor JKP "Informatika", Zoran Delić, istakao je da sistem video nadzora ima analitički softver, napravljen tako da reaguje na sva nepredviđena dešavanja. "Želimo da apelujemo na građane da vode računa o tome šta rade, naročito u kasnim večernjim satima, jer se u većem delu grada nalaze kamere i svako njihovo neprimereno ponašanje se snima i može biti kažnjeno", rekao je on.

Kako kaže Pavličić, zahvaljujući video nadzoru rešena su sva ozbiljnija krivična dela u gradu. Ipak, ovaj sistem je zakazao kada nije otkrivena osoba koja je oštetila 120 godina staro drvo koprivića u centru grada. (A.F.)

  • marr

    19.02.2011 23:39
    HA ha ha,da li ste vi procitali na koliko je procenjena steta???

    "Ostavio je otvorenu mogućnost da oni plate štetu, koja iznosi oko 100.000 dinara."

    100.000 din za jedan kos???
  • juliet's muffin

    30.11.2010 08:48
    @G
    A ti, ako isto tako nemaš nikakvav mentalni defekt, shvati da sam ja napisala da to podjednako jesu klinci kao oni što "jedu sladoled", kao i da ti klinci izlaze.

    Znam da je teško sebi priznati da si dosadan i ogorčen, ali bar pokušaj. Onda možda rešiš svoj problem. Možda ćeš manje besneti po sajtovima i forumima.
  • G

    29.11.2010 13:28
    @juliet's muffin - da li kada čitate tekst koji je pisan na srpskom jeziku to radite sa razumevanjem, ili ne razumete srpski jezik odnosno imate neki mentalni/intelektualni defekt koji vam ne dozvoljava da ga razumete? Veoma sam jasno, na gorepomenutom jeziku, napisao da nisu nikakvi "klinci" oni koji izlaze i nalaze se napolju ponedeljkom u pola dva ujutru, jer je na planeti Zemlji ponedeljak radni odnosno školski dan. Pročitajte nekoliko puta ovu rečenicu, potražite prevodioca ili psihologa, ako i dalje mislite da sam samo napisao da klinci ne izlaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti