Investitor traži doplatu za plaćene stanove

Građani koji su danas protestovali jer ne mogu da se usele u svoje novoizgrađene stanove na Bulevaru Jovana Dučića na Novom naselju, ipak će najverovatnije dobiti ključeve svojih novih domova.  
Građani koji su danas protestovali jer ne mogu da se usele u svoje novoizgrađene stanove na Bulevaru Jovana Dučića na Novom naselju, ipak će najverovatnije dobiti ključeve svojih novih domova.

Nakon što je zbog velikih dugova kraljevačka firma "MSV Invest" preuzela zgradu od firme "NS Partner", nasledila je obavezu da sve radove završi. Pored toga, stanari tvrde da je dužnost investitora da bez naknade preda ključeve onima koji su stanove kupili u izgradnji, od prethodne firme.

Međutim, jedan od kupaca, Zoran Stevanović, kaže za Radio 021 da je novi investitor Milan Vučković odbio da to uradi. "Novi investitor nikakve papire od stečaja i nikakve ugovore ne priznaje i ucenjuje nas da doplatimo 250 evra po kvadratu da bismo mogli da uđemo u stan", navodi on.

Investitor: Ne radi se o prevari

Investitor Milan Vučković ističe da se ne radi ni o duploj prodaji, ni o prevari. On je objasnio da su od nekadašnjeg vlasnika parcela, "Gradskog zelenila", nasledili velika dugovanja, zbog kojih im Zavod za izgradnju grada nije ustupio jednu od četiri parcele. Budući da je njena cena oko 500 miliona dinara, Vučković tvrdi da je bio primoran da zatraži doplatu od stanara.

Ipak, danas je sa Zavodom za izgradnju grada postignut dogovor o tome da investitoru bude ustupljena i ova parcela. "To treba još da podrži gradonačelnik i ako to bude ovih dana, oni će dobiti svoje stanove i nikakvih problema u suštini nema", rekao je on za Radio 021. Ipak, gradonačelnik Igor Pavličić kaže da on ne može da da podršku predlogu, već da on mora da bude usvojen na Skupštini grada.

Vučković kaže da je njegova firma zbog navedenih problema podnela i tužbu protiv "Zelenila", ali da se proces sporo odvija.

S druge strane, kupci stanova su skeptični kada je u pitanju obećanje investitora da će dobiti ključeve svojih novih domova, ali spremni su da sačekaju i vide kako će se stvari odvijati. Njih su danas prilikom protesta radnici obezbeđenja, koje je Vučković angažovao, sprečili da uđu u svoje nove domove. (A.F.)

  • Prevareni

    23.01.2011 14:30
    Sta nam rade...
    Citam i citam, i ne mogu da vjerujem koliko nas PREVARENIH ima. Agencije uzele svoj postotak i nije ih vise briga, invenstitor ili ko zna ko godinama koristi nas novac i ne pomisljajuci da ispostuju dogovoreno, a mi, sve bolesni i bolesni. Godinama tripimo i patimo zbog nemoci da ucinimo bilo sta i da odbranimo svoje dostojanstvo i mukotrpnim radom steceni novac. Pa kako da ostanemo zdravi normalini?!
    A drzava, koja treba da stiti svoje gradane, je puna sluzbenika koji jedu isti kolac kao i oni koji su nas directno prevarili. Pa, dali ima ikakve nade vise? Ja bih volio da je vidim, ali cini mi se, gubi se sve vise i vise.
  • lana

    27.11.2010 09:11
    "građevinska varalica"
    Ovo se zove cenjkanje ne samo sa vremenom, živcima i novcem, već sa ljudskim sudbinama... koliko je životnih priča stalo u prethodne četiri godine zbog tih "zidova"?! Ne znam šta dotični gosp. i njemu slični misle- to su tipovi ljudi koji veruju da je sve ono što ponavljano pričaju i obećavaju istina i druge vazda uveravaju u to... ma to je njihovo. Međutim, vređajuće je to što omalovažavaju ljude koji se bore za nešto što je njihovo, za nešto što su platili i strpljivo čekali, ne znajući u svom poštenju da su uvučeni u igru "građevinska varalica"!!!
  • otal

    25.11.2010 15:27
    ddd
    A da li će gradonačelnik (ili skupština) dati nalog i da se radnicima SI-PARTNERA (njih 500)prizna 2.5 godine radnog staža pošto poslodavac nije plaćao ni doprinose a ni poreze na zaradu. Mogli bi i to da priznaju sobzirom da je takvo stanje dopustila gradska poreska služba. Zamislite da jedna tako jaka firma 2.5 godine ne plaća poreze i doprinose i to niko ne primeti. Inače ovaj novi investitor je znao u šta se upušta i neka sada završi posao i da ljudima ključeve a ne da mu neko (odnosno novosađani) poklanja parcelu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti