Nemoguća misija - zakazati magnetnu rezonancu

Građani kojima treba snimanje magnetnom rezonancom pregled mogu zakazati elektronskim putem, telefonom i faksom, ali najsigurnije je da to urade - poštom.
Građani kojima treba snimanje magnetnom rezonancom pregled mogu zakazati elektronskim putem, telefonom i faksom, ali najsigurnije je da to urade - poštom.

Kako za naš radio navodi Mladen Prvulović iz Instututa za onkologiju, na telefonskoj centrali radi jedna jedina osoba, pa je zbog toga veoma teško dobiti vezu.

"Naši telefoni su prebukirani, jer posao zakazivanja radi samo jedna službenica, a propisi i sistematizacija Ministarstva zdravlja ne dozvoljavaju da zaposlimo još nekoga."

Ukoliko zakažete magnetnu rezonancu elektronskim putem, na odgovor ćete čekati oko dva meseca, a na sam pregled do šest meseci. Prvulović kao razlog za ovakvu situaciju navodi nerazumevanje Ministarstva zdravlja i Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

"Mi nikako ne možemo da nađemo zajednički jezik sa onima koji nas finansiraju – Ministarstvom i RZZO. Nekada smo radili pune tri smene, a i lekari su bili bolje plaćeni. I inače aparat za rezonancu treba da radi tri smene, a mi sada radimo u dve smene, jer nam propisi drukčije ne dozvoljavaju."

Prema njegovim rečima, Vojvodina bi trebalo da ima 10 aparata za magnetnu rezonancu kako bi liste čekanja bile ukinute. Cena jednog aparata je oko 2 miliona evra.
  • Ivana

    20.03.2015 12:09
    kolega!
    Moze brze i u slucaju da si kolega!Videla sam svojim ocima!
  • Nemanja

    26.11.2010 09:39
    no comment
    ...
  • Mileva

    26.11.2010 07:54
    demant
    Jeste da radi samo jedna osoba ali kada bi ta jedna osoba uvek podigla slušalicu možda bi bilo malo lakše. Bila sam prisutna kada je telefon zvonio 25 min a dotične osobe su sedele nezainteresovano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti