Mladi glavna tema Skupštine grada

Grad će u naredne četiri godine otvoriti centar za mlade i finansirati projekte čija je svrha da unapredi položaj omladine i reši njihove probleme.
Grad će u naredne četiri godine otvoriti centar za mlade i finansirati projekte čija je svrha da unapredi položaj omladine i reši njihove probleme. Ovi planovi razrađeni su u lokalnom akcionom planu koji će se naći na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada. Predsednik novosadskog parlamenta, Aleksandar Jovanović, kaže za Radio 021 da bi taj centar za omladinu bio ujedno i info i volonterski centar.

"Ideja je prosto da se napravi mesto gde mogu da se održavaju različiti skupovi, izložbe za neafirmisane umetnike, prosto jedno mesto gde će mladi moći da se okupljaju", rekao je on.

Na akcionom planu je više od godinu dana radilo preko 140 mladih osoba iz različitih nevladinih organizacija. Oni su bili podeljeni u 11 grupa koje su se bavile sledećim temama: obrazovanje, zapošljavanje, zdravlje, kultura, slobodno vreme, bezbednost, uključivanje u društvo i izgradnja civilnog sektora, volonterski rad, mobilnost i informisanje, zaštita životne sredine i održivi razvoj i socijalna politika.

"Grad će otvarati konkurse u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, a te konkurse će sprovoditi organizacije i omladinska udruženja, koje će kroz projekte videti kako mogu da reše svoje probleme", rekao je Jovanović.

Osim toga, na dnevnom redu sednice Skupštine naći će se i odluka o organizaciji javnih preduzeća za doček Nove godine, kao i nova pravila kućnog reda u stambenim zgradama. (A.F.)

  • Samo pitam

    29.11.2010 17:01
    Zasto?
    Sto se pravite ludi ko da nije bila skupstina grada? Sto ne objavite da SPO odluka o snabedavanju i prodavanje magle kroz delitelje nije proslo na skpstini?
    Sto podrzavam skroz. Nakrali su vec dovoljno
  • mihailo

    28.11.2010 11:44
    A ostalo?
    Šta je još bilo na toj Skupštini grada? Ćutite ko zaliveni. To se zove informisanje gradjana. Stalno neke leptiraste teme, a suštine nigde, ni u medijima, ni na skupštinama.
  • Budimir Zenovic

    26.11.2010 10:52
    Pa toga se...
    ...drug Bravar setio pre 65 godina. Ono, Dom kulture, i to... Samo, on se setio na vreme i iz malo iskrenijih i boljih namera a ne zato sto treba jos malih partijskih skotova zaposliti da ne rade nista tj. da pilotiraju projektima i za velike novce presipaju suplje price u prazne glave. Treba li uopste postaviti pitanje o tome ko ce da dobije tender za izgradnju/uredjenje tog prostora, tocenje cuge i sl?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.