27 miliona za studente na masteru

Vlada Vojvodine je odlučila da izdvoji skoro 27 miliona dinara za finansiranje školovanja 1.400 studenata Novosadskog univerziteta, koji su upisani na budžet.

Vlada Vojvodine je odlučila da izdvoji skoro 27 miliona dinara za finansiranje školovanja 1.400 studenata Novosadskog univerziteta na master studijama, a koji su upisani na budžet. Ova sredstva biće obezbeđena iz pokrajinskog budžeta i biće dovoljna za pokrivanje troškova studiranja do kraja godine.

Od naredne godine, trebalo bi da budu  finansirani iz republičkog budžeta. "Iako smo svesni da se Ministarstvo prosvete suočava sa finansijskim teškoćama, nije fer da studenti iz svog džepa plate studiranje ako su već primljeni na budžet i ispunili najviše standarde koji su od njih bili traženi", rekao je ranije vojvođanski premijer Bojan Pajtić.

Vlada je ujedno odlučila i da se sa po 300.000 dinara ove godine nagrade najbolje vojvođanske ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji.

  • Procenitelj

    01.12.2010 20:10
    trampa
    Bolje da im date koji bod viska (da im sredite neki od ispita). Za pare ce se neradnici vec nekako snaci. Kao i uvek do sada.
  • Dr Petrović

    01.12.2010 16:37
    Objaviste sramotu od odluke
    Ovo je ili sprdnja ili bezobrazluk.
    Dajte studentima da žive, a ministrima motike pa na njive, ako i motike ne pokvare.
  • tiberius

    01.12.2010 14:55
    1400 studenata ce dobiti 25000 eur i to jedva a milion je otisao na miladina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti