FOTO: Uništene žardinjere, lipe i puzavice

Žardinjere sa cvećem, cvetne puzavice, lipe i ostalo zelenilo u Novom Sadu sve je češće na meti obesnih.

Žardinjere sa cvećem, cvetne puzavice, lipe i ostalo zelenilo u Novom Sadu sve je češće na meti obesnih. Za policiju ovakve stvari predstavljaju sitne prekršaje uz ocenu da ima bitniji stvari.

I pored kamera postavljenih po celom gradu, još nema naznaka da bi bilo ko mogao odgovarati za načinjenu štetu. "Gradsko zelenilo" očekuje od "Informatike" da im proslede snimke po kojima bi se eventualno mogli pronaći vandali.

  • Boba

    05.12.2010 15:06
    Rptkvarija
    Jel komunalna vrslja i nocu ?
  • 03.12.2010 21:55
    Raspada se Novi Sad bivsi grad
    U mom kraju delikvencija cveta, smece se ostavlja ispred zgrade i nema kamera , a ja ih redovno placam. To nece moci. U moj deo grada se nista ne ulaze i ja od sledeceg meseca necu placati odrzavanje video nadzora. Vlast u gradu ne izvrsava svoje obaveze pa necu ni ja.
  • Nađa

    03.12.2010 11:37
    Čitam komentare i vidim da se većina pita čemu video nadzor ako još niko nije uhvaćen i kažnjen za svoje vandalsko ponašanje. Ako ovi snimci služe samo da bi videli šta se događa u gradu uglavnom noću kad većina građana spava ne vidim potrebu za nadzorom jer to kad radni ljudi krenu na posao vide lično, znači danadzor treba da ima mnogo bolju primenu ali zašto nije tako tebalo bi pitati policiju i upravu grada. Krajnje je vreme da se vinovnici privedu pravdi i počne rigorozno kažnjavanje a najbolji oblik te kazne bi bio društveno koristan rad i to na javnim mestima a ne nekim budžacima da ih niko ne vidi, potreban je efekat takve kazne. Posebno zanimljiv oblik izvršenja bi bio ne krečenje grtafita nego ribanje a posla bi bilo na pretek jer nam je grad unakažen škrabotinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti