Novi pravilnik za problematične učenike

Posle istraživanja Radija 021 povodom zataškavanja vršnjačkog nasilja u Novom Sadu, Osnovna škola "Jovan Popović" reagovala je tako što je donela pravilnik o disciplinskim merama za učenike.        

Posle istraživanja Radija 021 povodom zataškavanja vršnjačkog nasilja u Novom Sadu, Osnovna škola "Jovan Popović" reagovala je tako što je donela pravilnik o disciplinskim merama za učenike.

On, između ostalog, predviđa i pojačani rad sa đacima koji se ne pridržavaju pravila ponašanja.

Nepridržavanje pravila izrečenih u ovom dokumentu podeljeno je u dve kategorije, na lakše i teže povrede pravilnika. Za lakše, kazna je pojačani rad sa psihologom i pedagogom, uz obavezno prisustvo roditelja, a za teže ukori i izbacivanje iz škole. Za lakše prestupe, poput nagomilanih neopravdanih časova, učenicima se neće smanjivati ocena iz vladanja.

Podsećanja radi, upravo u ovoj školi rukovodioci nisu želeli da sarađuju sa medijima iz straha da njihova ustanova ne izađe na loš glas.

  • Dr

    13.12.2011 11:56
    beše nekad...
    E dragi profesori, šta biste dali da se mi matori vratimo u škole i da vam je najveći problem ako nas vidite kako pušimo na odmorima???
  • zzoka

    27.12.2010 23:57
    kada dete tuku skola cuti kada dete prepisuje na k
    Dragi roditelji prosle godine u osnovnoj skoli jovan popovic na karaburmi ucenik je na casu gizickog dobio potres mozga od udarca lopte i to od decaka koji ga je pre toga krvnicki pretukao.Skola je resila problem tako sto je od povredjenog ucenika trazila da odluci o kazni. Decak je rekao ne neka ga ne kazne. Zatim po izlasku iz bolnice djak osmak ga namerno udari loptom u glavu gde je decak ponovo u bolnici i ponovo skener i tada nastaju posledice zbog kojih decak pije lekove i ceka dan za operaciju. Niko nije kaznjen, sve zataskano. inace moram da naglasim da je taj povredjeni decak primer za skolu,odlican djak, miran , postuje nastavnike i eto desio mu se kiks. Nastavnica srpskog j. ga upecala na casu kako putem sms razmenjuje kontrolni sto je naravno sem njemu i jos 8 ucenika oduzela kontrolne.A inace nastavnica vazi za jednu neznalicu jer se njeni kontrolni tretiraju kao dugogodisnje ne znanje. 15 jedinica,8 dvojki,1 trojka i 1 petica..sta reci .divan nastavnik. e tada nastavnica odlucuje da decaka kazni i pored izvinjenja roditelj i samog decaka ona ga lincuje uz pomoc direktora i ostalih i dobro dete za greh dobija ukor nastavnickog veca sa smanjenom ocenom iz vladanja na 3 a trazila se i jedinica. pa pitam ja vas dragi roditelji sta se to u nasim skolama desava. dete dva puta sa potresom mozga u bolnici, nema veze...a prepisivanje nazovi kon. pljas pa najstroza kazna i to jako dobro dete dok se stite nasilnici, psovadzije i mamina i tatina poz. deca. u cemu je razlika.? Unistiti zivot deteta za glupost i samo zato sto se ucenik i roditelji iskreno izvinili nastavnici koja je inace poznata po tome da je omrazena, da nema pojma ni na kome je casu, da je apsolutno nije sramota da omalovazava djake, da vredja i preti i da govori deci ruzne reci.A o znanju o tome govore privatni casovi koje besomucno roditelji placaju. Kome to dete da veruje , cemu da se nada i kako da se ponasa . jeste kriv sto je prepisivao ali i drugi su .....dramska pauza on je izabran.A zasto, zato sto je miran i zgodan za maltretiranje. Ko ce na to da reaguje??????
  • mile

    09.12.2010 06:56
    Zna se da u tu skoli obicno idu IN deca od roditelja koji su kao neke face.i onda se nesme dozvoliti da takva skola padne na los glas jer kako bi njihova deca isla u takvu skolu.uvek bilo i bice da neko moze da radi sta hoce a neko ne.a inace skola je kao takva poznata i medju prosvetarima grada i svi imaju lose misljenje a posebno o losoj i nesposobnoj upravi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti