Novosadska voda i dalje žuta i mutna

Novosađani još uvek imaju problem sa žutom i zamućenom vodom iz "Vodovoda", iako je ovo preduzeće najavilo da će se to srediti do početka decembra.
Novosađani još uvek imaju problem sa žutom i zamućenom vodom iz "Vodovoda", iako je ovo preduzeće najavilo da će se to srediti do početka decembra. Portparol "Vodovoda", Davor Santrač, kaže da Novosađani ne bi trebalo da piju zamućenu vodu, već treba da puste da voda malo iscuri.

"Ova pojava se dešava periodično i sa različitim trajanjem. Svako ko živi u gradu je verovatno u prethodnom periodu imao taj problem. U zavisnosti od perioda i količine taloga mangana koji se  nakupi u cevima, nekad se razbisti voda za dva-tri, a nekad za desetak minuta", objašnjava Santrač korisnicima Novosadskog informativnog portala.                                                                  

U "Vodovodu" kažu da bi voda trebalo da se pročisti za desetak dana, a isto to su rekli i početkom novembra. Smeđa boja vode uzrokovana je povećanom količinom mangana usled pojačanog hlorisanja.

U proteklom periodu "Vodovod" je dezinfekovao bunare i druga postrojenja, a početkom septembra početi su radovi na antikorozivnoj zaštiti cevovoda kroz Most Slobode, bar tako tvrde. Povišeni nivo hlora doveo je do pojačane oksidacije i stvaranja povećane količine taloga mangana.

  • roditelj

    15.12.2010 07:52
    ima i gore!
    meni i nije neki problem žuta voda-znam da zvuči ludo ali je tako!!! nju plaćam nekih 500-600 dinara mesečno, ali mi je veći problem LOŠ GAS sa kojim ne mogu da ugrejem sobu od 20 kvadrata a dobijem račun 10 000!!!! i još ti naplate njihove gubitke i te gubitke ti oporezuju!!!pa da li je to normalno??????????
    a o tome niko ni reč...ccc...
  • Shomy

    13.12.2010 09:10
    zavera
    Ovo je sto posto opet neka zavera. Moguce je da su u talu proizvodjaci donjeg vesa, proizvodjaci deterdzenta i vodovod. Pustite prvo da istekne zuta voda, pa kad vidite da ne vredi vi ipak operete ves u zutoj vodi i naravno upotrebite vise deterdzenta, pa kad vidite da je ves i dalje zut, odete u soping i kupite nov ves. Salu na stranu.
    Nikako da shvatite, da voda jos nije dostigla kriticnu zutinu il, se kaze zutocu..jebem li ga.
  • 12.12.2010 21:33
    E sad je dosta!
    Gospodo iz Vodovoda ovo je prevrsilo sve mere. Taman covek kada udje u kadu i pocne da se kupa, krene zuta, ma kakvi zuta, braon voda. Ovo isuvise dugo traje da bi moglo da se tolerise.Sram vas bilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti