FOTO: Pretresali Hadžićevu kuću

Pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina danas su ponovo pretresali kuće sestre haškog begunca Gorana Hadžića u ulici Aranj Janoša, a u koju se ulazi iz ulice cara Dušana.        
Pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina danas su ponovo pretresali kuće sestre haškog begunca Gorana Hadžića u ulici Aranj Janoša, a u koju se ulazi iz ulice cara Dušana. Na toj adresi su dve kuće koje pripadaju porodici Hadžić, a iz kojih je on pobegao 2004. godine neposredno pred hapšenje.

Oko trideset naoružanih specijalaca je potpuno opkolili Hadžićevu porodičnu kuću, a pripadnici policije su pretresali unutrašnjost kuće i saslušavali članove porodice odbeglog optuženika.

Prema dosadašnjim informacija, niko od članova porodice nije uhapšen.

Jedan od komšija kaže da je navikao da policija dolazi s vremena na vreme i pretresa Hadžićeve kuće.

"Na osnovu naredbe tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića pretresane su kuće i stanove bliskih rođaka Hadžića", izjavio je portparol Tužlaštva za ratne zločine Bruno Vekarić.

Prema njegovim rečima, cilj akcije je potraga za dokumentima i materijalima koji bi ukazali na lica koja imaju saznanja o eventulanoj lokaciji gde se skriva Hadžić.

Tužilaštvo Haškog tribunala ga tereti da je kao "predsednik Vlade Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i Zapadnog Srema, a zatim i kao predsednik Republike Srpske Krajine učestvovao u udruženom zločinackom poduhvatu u svojstvu saizvršioca".

Posle Ratka Mladića, najtraženiji haški begunac Hadžić je pobegao još 2004. neposredno pre dolaska policije.

  • frrrrrrrrrrr

    08.12.2010 12:16
    Uvatiće ga ko čika Crnog.
  • 08.12.2010 12:05
    Kakve budalastine... zar neko uopste moze da poveruje da oni zaista traze ovog coveka. Usli su u kucu i popili kafu!
  • Martin

    08.12.2010 11:03
    Tačnije,predstava za (među)narodne mase...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti