Potvrđeno: Van Gog svira u ponoć za doček

Oni koji odluče da Novu godinu dočekaju na Trgu slobode, u poslednjim minutima stare i prvih sat vremena 2011. godine, moći će da se zabavljaju uz muziku grupe "Van Gog".  
Oni koji odluče da Novu godinu dočekaju na Trgu slobode, u poslednjim minutima stare i prvih sat vremena 2011. godine, moći će da se zabavljaju uz muziku grupe "Van Gog".

Kako je potvrđeno u Gradskoj kući, ovogodišnji program dočeka na Trgu, počeće u pola devet, a zbog štednje, biće organizovan samo na jednoj lokaciji na otvorenom. Prvi će nastupiti Olah Vince, a potom "D bestbit" i "Frajle", dok će Milan Mumin na binu izaći sat vremena pre ponoći. Petnaest minuta pre kraja godine sa svirkom će početi "Van Gog", a organizovani javni doček završiće se nastupom Cvete Majtanović i Vlade Aćića.

10 miliona za socijalno najugroženije Novosađane

Za honorare ovih izvođača, kao i tehniku i obezbeđenje, Novosađani će putem gradskog budžeta izdvojiti skoro 10 miliona dinara, što je duplo manje u odnosu na prvobitno planiranu sumu, kaže član Gradskog veća zadužen za kulturu, Andrej Bursać. "Otprilike isti toliki iznos biće upućen socijalno najugroženijima, čime je Grad pokazao da oseća društvenu odgovornost", kaže Burasć.

Za pohvalu gradskim vlastima je to što su kompromisno pokušali da reše večitu dilemu oko trošenja para iz budžeta za doček na otvorenom, koji za cilj, osim dobre zabave, ima i to da Novosađanima koji nemaju novca za skupe dočeke, ponudi alternativu u odnosu na provod kod kuće. Međutim, još nije poznato kako će gradske vlasti odabrati socijalno najugroženije građane, a nije poznato do kraja ni kako će skoro 10 miliona dinara, biti potrošeno za pokrivanje troškova samog dočeka, poverenog Kulturnom centru grada.

Nepoznato obezbeđenje i većina honorara

Direktor ove institucije, Laslo Blašković, kaže da još nije poznato koja će firma dobiti posao obezbeđenja, jer je postupak javnog odabira još u toku. "Mislim da će nam biti lakše jer postoji samo jedan stejdž, a ne dva, kao prošle godine. Mislim da ćemo kao i prošle godine izabrati dobrog ponuđača i da će to sve da prođe u najboljem redu", kaže Blašković.

A prošle godine nije baš sve proteklo u najboljem redu. Tada su za posao obezbeđenja dočeka, gradske vlasti planirale da izdvoje čak četiri i po miliona dinara, ali su nakon pritiska javnosti, te troškove prepolovili.

O bezbednosti na Trgu, u novogodišnjoj noći će računa voditi i policija, koja u strogi centar neće dozvoliti unošenje alkohola u staklenoj ambalaži, kao ni pirotehničkih sredstava, kaže komandir Policijske ispostave "Stari grad", Predrag Veličković: "Iz prostog razloga što grubom nepažnjom, ljudi mogu nekog drugog povrediti".

Najviše novca za Van Gog

I dok petardi i alkohola u staklenim flašama ne bi trebalo da bude na glavnom trgu, vatrometa će najverovatnije biti. Međutim to još nije sasvim sigurno, jer konačni spisak troškova dočeka nije poznat, pa samim tim nije poznato ni koliko će novca biti na raspolaganju za vatromet. A trenutno nije poznato ni koliko će novca otići izvođačima, jer su do sada potpisani ugovori samo s "Van Gogom" od 22.000, te "Frajlama" u iznosu od 5.000 evra. (Dejan Stojičić)

  • Da budem

    13.12.2010 14:44
    brutalno iskren
    Mislim da bi "Apsolutno Romanticno" i "Zbogom Bruce Lee" bili DALEKO BOLJI - i domacinski - izbori: ali, kada je Rodni rodjeni BeograDZanin - sh'a bre da radimo...
  • Sone NS

    11.12.2010 14:52
    Lopta na zemlju!
    Ma da,...strasno sam bio isprovociran komentarom da neko treba da se seli iz svog grada. To me je podsetilo na devedeste i slicne price i sve one koji su se zbog takvih likova stvarno i iselili. Dakle, samo opusteno. Svako ima pravo da bude i da se naziva novosadjaninom, pa makar i juce dosao ovamo, ali to podrazumeva i postovanje svega onog sto Novi Sad cini Novim Sadom, a Balasevic i njegova umetnost svakako su dali ogroman doprinos "novosadskom"
  • sale novosadjanin

    11.12.2010 12:34
    opa,
    sve vise novosadjana.
    drago mi je.
    voleo bih,licno,vise VOJVODJANSKUH bendova ili DJ i KUD-a,tamburasa,da bude VOJVODJANSKA atmosfera.
    ps-jel to ona novosadjanka sto VOJVODINU daje svima?
    VOJVODINA-VOJVODJANIMA !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti