Lopičić privremeni direktor Stana

Radnici "Stana" prekinuli su štrajk, a do sledeće sednice Skupštine grada na čelu tog preduzeća biće Dušan Lopičić.

Radnici "Stana" prekinuli su štrajk, a do sledeće sednice Skupštine grada na čelu tog preduzeća biće Dušan Lopičić. Njega je ovlastio sada bivši direktor Milenko Peričin koji je na to mesto podneo ostavku sa još petoro rukovodilaca. Lopičića su radnici još ranije prozivali za loše rukovođenje.

Prema rečima predsednika sindikata, Zdravka Mandića, sa predstavnicima Grada je dogovoreno da do sredine sledeće sedmice radnici potpišu kolektivni ugovor čime će se precizirati cena rada i definisati socijalni program. Raniji dogovor sa rukovodstvom podrazumevao je podizanje plate za 38%.

Inače, u deobi gradskog plena posle izbora ovo preduzeće pripalo je Ligi socijaldemokrata Vojvodine. Oni za sada nemaju kandidata za direktorsku poziciju.

  • BalkaN

    19.12.2010 12:05
    KAKO JE TO MOGUĆE???
    KAKO ,? Jedna firma sa 8 direktora može da propadne????
    Ovo bih trebalo da bude pitanje za EKSPERIMETALNO PROUČAVANJE.
    ZAŠTO???
    Ovo su sve smešno-tužne činjanice,ako imamo u vidu da u toj firmi ima oko 430 zaposlenih i da na njihovu delatnost nemože da utiče nikakva (ko bajagi)svetska ekonomska kriza.
    KAKO?
    Koliko je poznato građanima ,ova firma ne proizvodi automobile,avione,brodove,nameštaj itd,niti izvozi nitu uvozi.Jednostavno vrši intervencije;popravke,krpljenje,adaptacije tj. održavanje.a za tu delatnost im građani mesečno uplate oko 35 miliona dinara.Lično mislim da je ovakvu firmu teže uništiti nego održati.
  • Realni

    15.12.2010 22:04
    Za buntovnika
    Jel ti išta u životu radiš osim što pljuješ po ljudima, mislim da je tvoja najveća želja da konačno dođeš na čelo nekog JKP-a, ali te bar za sada hvala bogu nešto neće, ali se ti nemoj predavati sve je moguće...
  • BUNTOVNIK S RAZLOGOM

    15.12.2010 17:53
    @Realni
    E, a odakle si ti, majke ti? Mora da imaš jako lepa iskustva sa Lopičićem. Za njega su po gradu kolale izvesne priče i informacije u vezi njegove seksualne opredeljenosti. Ja, lično, voleo bih da znam istinu! On je javna ličnost, zašto se takve stvari ne bi znale!? Želeo je da bude javna ličnost, pa neka se deklariše. Novosadjani svakako žele da znaju ko im se nalazi na čelu javnih preduzeća!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti