Štrajk radnika "Neimara"

Radnici "Neimara" od jutros su u štrajku, jer im tri meseca nisu isplaćene zarade.
Radnici "Neimara" od jutros su u štrajku, jer im tri meseca nisu isplaćene zarade. Kako za 021 kaže predsednik sindikata radnika građavinarstva, Vladimir Gvozdenović, pored plata, zaposleni zahtevaju i da im rukovodtvo kaže gde je otišlo oko 15 miliona evra od prodaje placa ove firme na Sentandejskom putu.

"Tri meseca već nismo primili plate, tako da nam je svima prekipelo. Oni nama ne isplaćuju plate, a prodali su plac za oko 15 miliona evra, od kojih ni dinara nema na računu firme. Ima da nam kažu gde je taj novac otišao", rezigniran je ovaj sindikalac.

Predsednik štrajkačkog odbora, Milomir Pešterac, navodi da se od starta privatizacije u Srbiji rukovodeći kadar ovog preduzeća bavio mutnim radnjama. On smatra da je novac od prodaje "Neimarovog" placa otišao na nečiji privatni račun, dok radnici gladuju.

"Račun firme je blokiran a sva sredstva firme rashodovana i prodata, dok je novac od prodaje zemljišta otišao na nečiji račun", kaže Pešterac za naš radio.

Oko osamdeset radnika je od jutros blokiralo kapije ovog preduzeća. Oni navode da su zbog finansijskih malverzacija najavljivali štrajk već tri godine, ali da im je sada prekipelo, jer već tri meseca ne mogu da hrane svoje porodice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti