Nakon seče badnjaka džipovima uništili stazu Bajk parka u Bukovcu

Staze Bajk parka u Bukovcu tokom vikenda su razrovala dva džipa, koji su kroz park prošli nakon, prema svemu sudeći, bespravne seče hrasta u Nacionalnom parku Fruška gora.
Na fotografijama koje je na svojoj Fejsbuk stranici objavio Bajk park, mogu se videti dva džipa okićena badnjacima kako prelaze prepreke u parku koje su namenjene za ljubitelje ekstremnih sportova. Vozači džipova su svojim vozilima prolazili uzvišenja, kao i rampe, pritom ih oštetivši.
 
"Ovih dana smo bili u prilici da budemo svedoci jednog nepoštovanja tuđeg truda i rada. Iako na tabli sa pravilima ponašanja u parku izričito stoji da je strogo zabranjena vožnja motornim vozilima po stazi namenjenoj za bicikle i mauntinbord, par 'džipadžija' je odlučilo da poseti i bajk park i uništi deo staze", stoji u objavi na Fejsbuk stranici ovog parka.
 
 
Jedan od osnivača Bajk parka Nikola Lukičić kaže za "Dnevnik" da oni imaju neograničeno pravo korišćenja tog zemljišta, koje su dobili od Mesne zajednice Bukovac, i o kome moraju da vode računa.
 
"Nije velika materijalna šteta i nije stvar u tome, mi ćemo staze ponovo popraviti za vožnju, ali takvu bahatost nismo mogli da zamislimo. Svima je u interesu da park bude nešto na šta ćemo biti ponosni još dugo godina, i on je uvek bio i biće prostor otvorenog tipa na kome su svi dobrodošli kako bi se družili, provodili vreme u prirodi i usavršavali svoje biciklističke veštine", navodi Lukičić.
 
O ovom Bajk parku, na kojem se održavaju i međunarodna takmičenja, vode računa entuzijasti koji od toga nemaju zaradu, iako u njega ulažu dosta vremena.
  • @xxkiboxx

    23.01.2018 13:07
    niste vi zdravi s mozgom
    brate vozim i ja dirt i streeet kod nas nema uslova ali mi pravimo neke skokove i tako to i ne bude 1 mjesec neko srusi a mocmi u bukovcu se stvarno trude i ne trebate unistavati neciji trud sto se bore za to
  • grundfos

    12.01.2018 20:02
    dzip
    Pa,drugacije nebi ni kupio,nego cekati da ti deda umre.
  • Neko

    12.01.2018 01:27
    Verujem da se na fotografiji vide registarske oznake. Da li ste podneli prijavu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.