Čekaju u redu jer aparati ne rade

Svi pacijenti koji boluju od raka već dve nedelje se guraju za terapiju na jednom aparatu za zračenje, jer su preostala dva u kvaru.

Svi pacijenti koji boluju od raka već dve nedelje se guraju za terapiju na jednom aparatu za zračenje, jer su preostala dva u kvaru.

Zračna terapija je svakodnevno potrebna za oko 200 ljudi, a na Institutu kažu da će onima koji ne dobiju terapiju kad im je zakazana, dobijati kasnije u skladu sa propuštenim. Prema rečima pacijenata, najviše ih nervira neizvesnost jer nikad ne znaju kada će koji aparat koji im život znači da se pokvari.

Kako na Institutu kažu za "Blic", sa obzirom na broj pacijenata obolelih od malignih bolesti, trebalo bi im bar pet ovakvih aparata, i to onih koji su u funkcionalnom stanju. Ovako, oslanjaju se samo na svoje inženjere, koji se svakodnevno trude da otklone kvarove.

  • liman

    27.01.2011 09:33
    zivot !
    Treba nam pet aparata a ni ovaj jedan ne radi kako treba. Zar to ima smisla i pominjati. Ili mislite da je vaznije ulagati u TRAMVAJE.
    Ostajem bez reci ispred zida nepravde i javasluka. Samo se nadam da BOG SVE TO GLEDA.
  • gaga

    20.01.2011 20:37
    neverovatna prica , nasa prica!
    Umesto novih tramvaja, ljudsi dajte pare za opravku i nabavku novih aparata, niko ne zna ko je sledeci na redu. Bolest je neminovna stvarnost koja ne bira, a nasi zivoti su tu pred nasim ocima samo jednom i nikada vise. Zar smo dotle dosli da zivot nista ne znaci, obican zivot za koji nema zamene. Naravno, neki ce otici na zracenje u inostarnstvo, ali takvih je malo. I obican covek, koji je ceo svoj vek izdvajao za zdrastvenu zastitu ima pravo na zivot, a ne samo obabrani partijeski drugovi.!
  • 20.01.2011 16:45
    Kakva drzava takvo zdravstvo.Ode ovo drustvo u ambis.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti