Kad padne sneg zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje u delu centra

Gradska uprava za saobraćaj donela je rešenje o promeni režima saobraćaja u pojedinim ulicama do 1. aprila naredne godine za vreme snežnih padavina.

Zbog efikasnijeg čišćenja kolovoza i uklanjanja snega dozvoljava se vozilima zimske službe prolaz Sutjeskom ulicom od Radničke ka Ulici Maksima Gorkog, polukružno okretanje na raskrsnici Puta Šajkaškog odreda i puta za Rafineriju, kao i kretanje saobraćajnim trakama namenjenim za vozila javnog gradskog prevoza.

Takođe se u vreme snežnih padavina zabranjuje zaustavljanje i parkiranje vozila u sledećim ulicama: Svetozara Miletića (od Jovana Subotića do Grčkoškolske ulice), na Trifkovićevom trgu, vojvode Putnika, Ive Lole Ribara, Maksima Gorkog, Modene, Konstantina Danila i Jevrejskoj.

Rešenjem Gradske uprave za saobraćaj, obavezno je korišćenje zimske opreme za vreme otežanih uslova odvijanja saobraćaja na Partizanskom putu na Fruškoj gori.

Kako bi se vozači upozorili na opasnost tokom snežnih padavina, saobraćajni znak opasnosti od neočekivanog nastanka poledice ili snega biće postavljen na Mostu slobode i petlji Mišeluk, Kaćkom mostu, Temerinskom, Varadinskom i svim mostovima preko kanala DTD na teritoriji Novog Sada, na nadvožnjacima puteva Kovilj – Gardinovci, Kovilj – Budisava, Čenej – Kisač, na nadvožnjaku na Mišeluku i na Bulevaru Evrope, na usponima u Ulici Dunavske divizije u Petrovaradinu i Karađorđevoj ulici, na Trgu kralja Petra I i na obilaznici u Sremskoj Kamenici.

Istovremeno, postaviće se i saobraćajni znaci kojima se ograničava brzina kada je sneg na kolovozu na deonicama: Čenej- Kisač, Kisač – Irmovo, na putu za Čenej, za Plantu, za Nemanovce i Pejićeve salaše, za Rafineriju i Šangaj, Kovilj-Budisava, Kovilj–Gardinovci, Rumenka – Kisač, Kisač– Stepanovićevo, na Putu Šajkaškog odreda, Varadinskom mostu, Mostu slobode i petlji Mišeluk.

  • Dragan

    02.11.2018 19:49
    @Vozac
    Ne znam gde si omanuo, zabrana parkiranja u tim ulicama je uvedena jer bi se usled vecih padavina, nakon cicenja, mogao isparkirati samo neki dzip. Znas ono, nanos snega i slicno. Osim ako nemas neku ideju kako se to radi, pa eto, ti napravi karijeru, zaposli se kao neki menadzer JKP Cistoca, pa im objasni kako da rade.
  • komšinica

    02.11.2018 19:06
    pozdrav iz Miletićeve
    gde ostaviti auto ako padne sneg,hoće li Parking servis učiniti nešto za nas koji plaćamo godišnje stanarske karte,a pri tome nemamo mesta za parkiranje ni kad nema snega? Plati pa kad dođeš kući,kruži još pola sata da eventualno nađeš parking.
  • kazi ,,ladja,,

    02.11.2018 15:44
    Bice, kako za koga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti