Kažu jednu cenu, naplate drugu

Iako je novi cenovnik stomatoloških usluga u Domu zdravlja stupio na snagu 1. januara, javio nam se sugrađanin koji se žali na to što, iako je na prvom pregledu bio pre tog datuma, mora da plati u skladu sa novim cenama.
Iako je novi cenovnik stomatoloških usluga u Domu zdravlja stupio na snagu 1. januara, javio nam se sugrađanin koji se žali da, iako je na prvom pregledu bio pre tog datuma, mora da plati u skladu sa novim cenama. Milivoj Lazić tvrdi da je u ambulantu primljen 13. decembra, ali je za uslugu pravljenja mosta morao da plati oko 60.000 dinara, što je za oko 20% više od cene koju mu je stomatolog prvo rekao.

"Doktor mi je zakazao pregled za prvi radni dan u januaru, sa obrazloženjem kako "idu praznici" i da je bolje da to ostavimo za kasnije", navodi Lazić koji tvrdi da je zubar tada znao da će cene biti korigovane, ali da mu je zakazao za januar bez ikakvog obaveštenja da će posle Nove godine cena biti znatno viša.

"Kada sam došao u ambulantu, rekli su mi da su cene skočile za 20% i da ja to sad moram da platim po toj ceni. Prema informacijama do kojih sam došao, već u decembru su svi znali da će cene biti više, ali on mi ništa nije rekao", kaže Lazić.

Sa druge strane, šef odeljenja tržišne stomatologije Miodrag Mihajlović tvrdi da zubar tada nije mogao da zna da će cene biti podignute. Prema njegovim rečima, priča o novim cenama jeste započeta još u novembru, ali se nije znalo tačno kada će doći do poskupljenja.

"Priče o poskupljenju jesu počele više od mesec dana pre nego što su stupile na snagu, ali se nije znalo tačno kada će do toga doći. Dvadesetog decembra smo prelomili i postavili novi cenovnik, tako da doktor kada je dotičnom gospodinu zakazivao sigurno nije mogao znati da će usluge biti skuplje", tvrdi Mihajlović.

Našem slušaocu je u decembru rečeno da će jedna krunica koštati 3.500 dinara, da bi nakon poskupljenja cena skočila na 4.200. Kako kažu u Domu zdravlja, fiskalne kase su podešene prema novom cenovniku i Laziću novac neće biti vraćen. (M.S.)

  • 25.02.2011 09:20
    akontacija
    Mislim da plaćanje akontacije podrazumeva ugovorenu cenu ukoliko nije tom prilikom drugačije ugovoreno -a nije. Prema tome nema doplate.
  • jasna

    24.02.2011 18:29
    Pored kratera na putevima, razbijenih prozora na mnogim javnim ustanovama, napustenih poslovnih prostora, prljavih autobusa, rupa u novcanicima, rupa u budzetu, pridruzice se i ove rupe u ustima....Nece to ionako niko primetiti....
  • Salamander

    24.02.2011 15:54
    Kakav krš?
    Uvek je pitanje, ako tako rade, šta ostavljaju ispod tih krunica i koliko je to dobro što su uradili?
    Osim toga, izgovor sa fiskalnim kasama "ne pije vode" jer se cena može korigovati pri naplati. To uostalom svako ko se razume u fiskalne kase barem 10% zna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti