Jedinstveni sistem za izvode do kraja godine

Do kraja godine veći deo stanovništva Vojvodine biće umrežen u jedinstvenu bazu podataka prema kojoj će građani moći da podižu dokumenta, poput državljanstva, u svakom gradu, a ne samo u onom u kom su rođeni.
Do kraja godine veći deo stanovništva Vojvodine biće umrežen u jedinstvenu bazu podataka prema kojoj će građani moći da podižu dokumenta, poput državljanstva, u svakom gradu, a ne samo u onom u kom su rođeni. Kako za 021 kaže republički ministar za lokalnu samoupravu, Milan Marković, projekat je pri kraju.

"Radimo na tome i sa sigurnošću mogu da tvrdim da će do kraja ove godine 80% stanovništva biti uknjiženo u jedinstvenu bazu podataka, u to nemam nikakve sumnje", kaže Marković.

Na ovaj način će ljudima biti omogućeno da preko interneta poručuju da im se ovi dokumenti dostave na kućnu adresu.

  • Tatjana021

    24.02.2011 11:36
    A o ispravnosti podataka da i ne govorimo. Pogrešan pol, datum rodjenja, matični broj... Navodno su krive kolege koje su pravile program. Možda i to neko ispravi.
  • Zoran021

    24.02.2011 10:38
    matične knjige
    Da bi se to uradilo potrebno je da prvo da većina knjiga bude u sistemu pa tek onda da se izdaju.Ovako je u sistemu da svi koji su rođeni od 1967. do danas, a oni koji su ranije rođeni nisu.Prema tome ide se pred rudu,a bez ikakve pripreme materijala i ljudi će da čekaju u redu duže vreme ispred vrata matičara.
  • 24.02.2011 07:19
    Ma koje gluposti i lazi svake godine izjavlju, a zasto ne bi odmah po rodjenju izdali krstenicu i drzavljanstvo u 10 primerka, jer tako se radi u zemljama EU npr Fr i do kraja zivota su vazeca dokumenta, jedino se promene beleze,promena prezimena,smrtn.....A njima je 80% uradjenog posla isto sto i 100%, a sto za uradjenih 80% posla ne bi dobili i 80% plate,ili koliko zavrse svoga posla u % toliko % da imaju i mesecna primanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti