Blizancima 400.000, trojkama 600.000

Vlada Vojvodine je danas, na predlog Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju, odlučila da novčana pomoć za porodice u Vojvodini koje dobiju blizance iznosi 400.000 dinara.

Vlada Vojvodine je danas, na predlog Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju, odlučila da novčana pomoć za porodice u Vojvodini koje dobiju blizance iznosi 400.000 dinara.

Prema usvojenim rešenjima, pravo na pomoć imaće i one porodice u kojima budu rođene trojke ili četvorke. Za za tu namenu obezbeđen je iznos od 600.000 dinara.

"Jednokratna novčana pomoć obezbeđena za porodice sa blizancima, trojkama ili četvorkama, jedan je od značajnih instrumenta pomoći porodicama sa više dece u Vojvodini i važan deo kontinuirane pronatalitetne politike podrške i pomoći Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju i Vlade Vojvodine", navodi se u saopštenju.

  • Veronika

    06.03.2011 08:51
    Kad bi nasa administracija razbacivala manje novca na kupovinu dzipova, svim roditeljima bi trebalo davati pomoc do punoletstva dece. Lepa je suma od 400 000din, ali deca treba da jedu, da se oblace i skoluju dok ne budu sposobna da sama zaraduju. Taj ce novac biti potrosen vec prve godine na kupovinu kolica, pelena, odece...Sta ce roditelji posle? Mnogi ne uspevaju zaraditi dovoljno ni za jedno dete, a kamoli troje ili vise. S obzirom koliko je nasa administracija skrta, ovo je vec dobar pocetak. Na zapadu porodiljama prve poklon pakete -u reklamne svrhe daju proizvodaci pelena i bebi opreme. Steta da se i kod nas tako ne radi.
  • biljana

    28.02.2011 11:16
    blizanci
    Pa to je divno Ja sam majka blizanaca rodjeni 1992 tada se nije dobijalo nista pa cak ni paket sa pelenama koji su porodilje dobijale prethodnih godina. Tako da da ovu novinu pozdravljam ..
  • 25.02.2011 09:25
    BRAVO
    Ovo je za svaku pohvalu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.