Dnevnik se ne odriče potraživanja od VAC-a

"Dnevnik holding" ne želi da se odrekne potraživanja prema nemačkom VAC-u (WAZ), sem ukoliko spornih 850 miliona dinara na sebe ne preuzme Vlada Vojvodine kao osnivač tog preduzeća, saopšteno je u Holdingu.

"Dnevnik holding" ne želi da se odrekne potraživanja prema nemačkom VAC-u (WAZ), sem ukoliko spornih 850 miliona dinara na sebe ne preuzme Vlada Vojvodine kao osnivač tog preduzeća, saopšteno je u Holdingu.

Sednica Upravnog odbora (UO) tog akcionarskog društva odložena je juče na zahtev direktorke Jasmine Mašulović. Ona je objasnila da je sednica odložena na nekoliko dana zbog toga što "nedostaju još neke informacije", koje se tiču pre svega stava pokrajinske administracije prema najnovijim zahtevima UO Holdinga. "Ne mogu da kažem kakva će biti odluka Vlade Vojvodine, ali sam uverena da će ona učiniti sve u skladu sa svojim mogućnostima da pomogne zaposlenima u Holdingu", dodala je Jasmina Mašulović.

Predsednik Sindikata štamparije Steva Tomin je ukazao da nema nikakvog razloga da se preduzeće odrekne osam miliona evra, koliko se traži od VAC-a, s kojim je Holding 2003. formirao zajedničku firmu "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP). U toj mešovitoj firmi nemački partner je preuzeo 55 odsto akcija, a nakon odluke da se povuče iz Srbije ponudio je radnicima DVP-a da im pokloni svoj deo vlasništva, ali pod uslovom da Holding odustane od tužbe zbog navodnog nepoštovanja ugovornih obaveza.

"Niko ne zna koliko tih 55 odsto akcija zapravo vredi, a sem toga ni u zaključcima Vlade Srbije i Vlade Vojvodine nigde ne piše da Holding mora da se odrekne pomenutih potraživanja. Bez tog novca ne bismo mogli da kupimo novu štamparsku mašinu i repromaterijal, niti da sprovedemo socijalni program i nastavimo s proizvodnjom", rekao je Tomin. On je podsetio da zaposlenima u Holdingu 14 meseci nije uplaćivano zdravstveno osiguranje, da nisu dobili 10 plata i da im je cela 2010. ostala s nepovezanim radnim stažom.

Prema rečima predsednika UO Holdinga Zlatomira Momirova, svi se slažu da se prihvati poklon VAC-a, ali da istovremeno zakon mora da se poštuje do kraja. "Ne možemo da se odreknemo nečega što pripada svim radnicima, pa čak ni milion dinara koje smo do sada platili advokatima i za sudske takse za tri tužbe protiv VAC-a i DVP-a. Želimo da se problem reši na zakonit način, a smatramo da bi bilo najbolje da Vlada Vojvodine kompenzuje pomenuti dug iz pokrajinske kase", zaključio je Momirov.

  • 24.02.2011 11:07
    ajmo sad popite koju pa zamislite da je dnevnik kupila ruska firma umesto nemacke prijateljske, pa opletite po rusima, srbendama i patrijotama, NESPAVAJTE DEZURNI RUSOFOBI
  • Lazica

    24.02.2011 10:43
    Čanak
    Sve je Čanak zamesio. On i Vera Šoti.
  • berolina

    24.02.2011 10:40
    samousluga
    milim Vladu Vojvodine, da mi uplati na racun sto 'iljada evra za putovanje oko sveta!
    unapred 'fala i mfg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti