Vozite pažljivo po snegu

Sneg i dalje pada u našem gradu, što znači da su radnici zimskih službi javnih preduzeća poprilično uposleni.
Sneg i dalje pada u našem gradu, što znači da su radnici zimskih službi javnih preduzeća poprilično uposleni.

Radnici "Puta" su na terenu i čiste kolovoze od snega. Portparolka ovog preduzeća, Jelena Stojsavljević, kaže da su ekipe njihove zimske službe 24 sata dežurne s obzirom da sneg još pada.

"Sve saobraćajnice prvog i drugog prioriteta su prohodne. Sneg i dalje pada tako da i dalje važi upozorenje vozačima da maksimalno prilagode vožnju vremenskim uslovima", kaže Stojsavljevićeva. Ona dodaje da u manjim ulicama ima više snežnog nanosa, jer se te ulice ne čiste u prvoj fazi.

Zimska služba "Parking servisa" je takođe na novosadskim ulicama. Portparol ovog preduzeća, Radovan Jeknić, kaže da njihovi ljudi od rano jutros posipaju so i čiste parkinge po gradu. "Krenulo se po prioritetu, a to je Hajduk Veljkova ulica, ispred bolnice, ispred Instituta u Sremskoj Kamenici, a potom sledi crvena zona u centru grada", navodi Jeknić. On dodaje da i dalje važi pravilo da se parking ne naplaćuje ukoliko je nedostupan ili se na njemu nalazi nanos snega veći od pet centimetara.

Iako sneg i dalje pada u čitavoj Vojvodini, svi putevi su prohodni. Iz Automoto saveza Srbije poručuju vozačima da, ukoliko moraju da idu negde, to čine između 10 i 16 sati jer je tada bolja prohodnost puteva.

Savet vozačima je da se drže glavnih magistralnih puteva koji su bolje očišćeni, prilagode brzinu, drže veće rastojanje između vozila i da izbegavaju nagla kočenja, jer je ovo period kada ima više lančanih sudara i saobraćajnih nezgoda uopšte. Samo u protekla tri dana je u Srbiji bilo oko 400 saobraćajnih nezgoda.

Kamionima sa prikolicom i šleperima i dalje je zabranjen saobraćaj preko Iriškog venca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.