Građani i dalje "lete" po autobusima

Gradsko saobraćajno preduzeće mesečno primi oko 20 žalbi građana koje se uglavnom odnose na poštovanje reda vožnje i ponašanje kontrolora i vozača.
Gradsko saobraćajno preduzeće mesečno primi oko 20 žalbi građana koje se uglavnom odnose na poštovanje reda vožnje i ponašanje kontrolora i vozača. To je deset puta manje u odnosu na pre dve godine kada je pokrenuta kampanja o zavođenju reda u javnom prevozu.

Međutim, i dalje se pojedinim građanima dešava da se zbog bahatih vozača povrede u i van autobusa, što potvrđuje slučaj našeg sugrađanina Bojana. "Bio sam u autobusu jedinici kad je skretao u Stražilovsku sa Bulevara cara Lazara. Naglo je zakočio dok sam ustajao sa sedišta, pri čemu sam odleteo napred i udario glavom o metalnu kutiju", kaže Bojan.

On je zaradio četiri kopče na glavi i zbog toga tužio GSP. Sud je utvrdio da je Bojan bio 60 odsto kriv jer nije pravilno ustajao sa sedišta. Advokat GSP-a je institirala na tom stavu, iako nije priložen dokaz da negde napismeno postoje pravila ustajanja u gradskom autobusu.

U GSP-u kao razloge nezgoda navode da se dešava da mehanika radi sporo, putnici se zamisle, pa vozač ne reaguje kako treba.

  • Veronika

    28.02.2011 22:21
    Sta kazu- da je mnogo manje zalbi na vozace? Ko je u to poverovao? I pored zabrane pusenja u autobusu, vozac je izdavao karte, pusio i vozio a kad je zazvonio mobilni- odgovorio! Kada sam ga uslikala sa cigaretom u ustima u Gras-u su mi rekli da ce biti kaznjen sa 1000 din!Digli smo ruke od zaljenja, jer zalbe zavrse u kanti za smece. Ljudi, pisite novinama, zalite se inspekciji, slikajte ih, bar danas imamo cime, pa da vidimo ima li tako malo prituzbi. A tek da znaju kakvo debelo djubre zaposljavaju na salteru na zel. stanici. Jednostavno nije hteo da nam da markicu 3meseca, dok jednog dana kad nam je rekao da nije stigla nismo ugledali istu na stolu pored njega!!
  • 28.02.2011 09:40
    @Vedran
    Niko ne govori o naglom kocenju u izuzetnim situacijama kada je normalna reakcija NAGLO KOCENJE, mi putnici GSP-a govorimo o voznji bez iznenadnih trenutaka, e to je prava katastrofa, ..i tacno je sto neko rece, vozaci nikada ili izuzetno retko stanu na samo stajaliste, nego su putnici ti koji "hvataju" jureci zadnji bus na stajalistu, jer ako ne jurnu na "svoj bus" i ostanu na stanici, taj isti bus samo prodje pored njih i nikom nista, a da su nepristojni,nekulturni je tacno, da pricaju sa poznanicima dok voze i to je tacno, da NE NAPLACUJU karte svojim poznanicima i to je tacno, gledam i ne mogu da verujem, vozac svojoj poznanici NIJE NAPLATIO KARTU, i to nije prvi put, pogledajte malo bolje dragi putnici,kada vozac razgovara sa nekim da li mu naplati kartu
    @Vedran nek i ode u BG, tamo putnicima ne smeta nista od ovoga sto je navedeno, to je njegova sredina zivljenja....
  • redovna putnica

    26.02.2011 08:23
    ispravka
    Izvinjavam se sto sam u besu upotrebila rec ,,rulja,, na pogresan nacin, mislila sam na vozace koji nas tako posmatraju, nikako kao ljude za postovanje koji uredno placaju svoje voznje i od kojih oni u GRAS-u zive vrlo lepo.
    Zelim da se u autobusu ocekam kao covek, a ne kao potencijalni krivac. JA SVAKAKO PRIPADAM TOJ ,,RULJI,, KOJA NA STAJALISTIMA JURI NAPRED I NAZAD KAKO BI PROCENILA NA KOM MESTU STAJALISTA CE SE OTVORITI TA FAMOZNA PREDNJA VRATA JER PONEKAD SE PARKIRAJU I 3 AUTOBUSA, PA ONAJ ZADNJI OTVARA VRATA NA PESACKOM PRELAZU JER SE BOJI DA CE ZAKASNITI PO REDU VOZNJE I VEROVATNO DOBITI KAZNENE POENE.ZA MENE JE TAKAV NACIN PONIZAVANJE NAS PUTNIKA PA SE I OSECAM
    KAO DEO NEKE RULJE.
    HVALA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti