FOTO: Saobraćaj usporen zbog snega

Novosadske ulice su prekrivene snegom, koji i danas nastavlja da pada i do jutros je napadalo 22 centimetra snega.      
Novosadske ulice su prekrivene snegom, koji i danas nastavlja da pada i do jutros je napadalo 22 centimetra snega.

Autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća voze po drugačijem rasporedu prema sremskoj strani, koja je odsečena zbog obilnih snežnih padavina. Kako za 021 kaže portparol GSP-a, Milorad Vukašinović, neki polasci su obustavljeni, a neki skraćeni.

"Zbog stanja na kolovozu, autobusi gradskog prevoza ne saobraćaju do Beočin sela. Trenutno je obustavljen i polazak na liniji 84 prema Grabovu, dok vozila na liniji 74 prema Popovici saobraćaju samo do Mošine vile", navodi Vukašinović.

Autobuski saobraćaj u gradu funkcioniše usporeno,uz manja kašnjenja koja su posledica opreznije vožnje. Što se tiče međumesne autobuske stanice, za sada nema otkazanih polazaka, ali su kašnjenja u dolasku u proseku od 30 - 60 minuta zbog otežanog saobraćaja na Iriškom vencu.

"Celokupni gradski saobraćaj se odvija redovno, ali malo usporenije zbog opreznije vožnje. Na Međumesnu autobusku stanicu dolasci kasne od 30 minuta do sat vremena zbog situacije na Iriškom vencu", kaže Vukašinović.


Kako za 021 kaže portparolka JKP "Put", Jelena Stojsavljević, sve veće saobraćajnice u gradu su dovoljno očišćene da se prođe, ali snega na kolovozu ima. "Padavine traju već oko 48 sati i sve naše raspoložive ekipe su na terenu. Sve ulice prvog prioriteta su prohodne, ali ipak se sneg zadržava na kolovozima pa je saobraćaj usporen", kaže portparolka "Puta".


Na ulicama su i radnici zimske službe "Gradskog zelenila" i "Čistoće", a podsećamo da građani treba da očiste sneg ispred svojih kuća i firmi. U "Čistoći" kažu da kamioni za odnošenje smeća ne mogu da uđu u pojedine ulice, iz kojih će smeće biti odneto čim se budu stekli uslovi.

Za poslednja dva dana, od kako je počeo da pada sneg, komunalna policija je izrekla 34 mandatne kazne zbog toga što nije bio očišćen sneg ispred stambenih i poslovnih objekata. Za taj prekršaj građani mogu biti kažnjeni sa 5.000 dinara, a firme sa 20.000.

Kolaps na ulazu u grad

Vozači su sinoć na Kaćkom mostu čekali satima. Ulaz u grad bio je blokiran, jer se kamion pokvario i preprečio preko mosta, koji je inače delimično zatvoren za saobraćaj zbog pripreme za rekonstrukciju.

Šleper je uklonjen nešto pre 21 sat, a zimska služba je tek nakon toga mogla da interveniše. Saobraćaj je bio blokiran i u Partizanskoj, Temerinskoj i ulici Bajči Žilinskog.

Sneg će padati bez prestanka i danas i sutra, a meteorolozi očekuju prestanak padavina tek u nedelju.

 

  • novosađanka

    25.02.2011 21:14
    NS-isto
    Čitam komentare sugrađana,sve se slažem, gazim i gledam bljuzgu od onolike soli, slušam gradonačenika kako lupa-da u NS nisu potrebni plaćeni dobrovoljci za čišćenje snega-a na šta grad liči, sve isto kao lane, grad nam je u haosu...
  • c4x

    25.02.2011 21:01
    Gde je direktor
    Gde je gospodin generalni direktor.Mobilni mu je u romingu pa je verovatno i on sa telefonom osim ako ga nije dao nekom u Trebinju na koristenje.Gde je službeni auto da nije otisao negde na sajam bez gazde. Gde je general kad je bitka u toku.novi sad je yavejan masine stare i dotrajale ali zato direktor vozi novu opel insigniju može mu se.
  • Rodja

    25.02.2011 16:38
    450 km
    JKP Put cisti i odrzava 450 km puta.Za jednu noc potrosi se i preko 300 tona soli.Ako se ovo baci preko digitrona na papir uz prosecnu sirinu ulica recimo 6 metara dobije se zastrasujuca cifra.Pokusajte da izracunate i posetite YOUTUBE
    JKP PUT ZIMSKA SLUZBA KAMENOVANJE 1 i 2.

    Trebalo bi maksimalno da se baca 40 izuzetno 80 g soli po m.k.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti