Do kraja godine spomenik Vasi Stajiću

Spomenik piscu, filozofu i istoričaru Vasi Stajiću biće podignut do kraja godine, najavio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

Spomenik piscu, filozofu i istoričaru Vasi Stajiću biće podignut do kraja godine, najavio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

Vasa Stajić je napisao više od 20 knjiga i više od 100 naučnih rasprava, izdavao je časopise "Novi Srbin" i "Prosveta". Bio je sekretar Matice srpske i urednik Letopisa Matice srpske. Nakon Drugog svetskog rata izabran je za doživotnog predsednika Matice srpske.

U Galeriji "Prometej" održana je promocija knjige "Novi Sad" autora Vase Stajića. Prema rečima novinara Dimitrija Boarova, dužnost svakog ko živi u Novom Sadu je da nešto o gradu i zabeleži.

"Podržavam politiku izdavačke kuće Prometej, jer stalno podržavaju sve što je iko o gradu napisao, a Novi Sad jeste grad o kom ljudi vole da pišu. Od svih apstraktnih ljubavi, ona prema gradu je najlegitimnija", rekao je Boarov.

  • sosa

    27.02.2011 17:45
    Vasa se borio sa perom u ruci...tako su nas učili...
  • Bojan

    25.02.2011 12:40
    Nizina
    O cemu pričaš ? Stvarno bi voleo da znam.
  • 25.02.2011 09:33
    Glavno da ce onaj kompozitor, autor azerbejdzanske novosadske sinfonije,sa elementima dupeuvlacenja nepoznatog istorijata - biti tu vec do leta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti