FOTO: Pada sneg u Novom Sadu, putevi prohodni

Sneg pada u Novom Sadu, a zimske službe komunalnih preduzeća nalaze se u pripravnosti.
FOTO: Pada sneg u Novom Sadu, putevi prohodni
Foto: 021.rs
Kako je rečeno za 021.rs u JKP "Put", njihove ekipe nalaze se na Fruškoj gori, a još nisu počeli sa delovanjem u gradu. Procena je da će se sa soljenjem u gradu krenuti u popodnevnim časovima, kada dođe do pada temperature, a očekuje se da se sva mehanizacija tokom noći nađe na gradskim putevima. 
Ovo preduzeće vodi brigu o putevima prvog i drugog prioriteta, što su autobuske linije i ulice u kojima postoje objekti od javnog značaja.
 
 
  
 
U Gradskom saobraćajnom preduzeću poručuju za 021.rs da se autobuski saobraćaj odvija po ustaljenom rasporedu i bez problema. 
 
Radnici JKP "Čistoća" su u potpunosti spremni za snežne padavine, poručuju u ovom preduzeću.
 
"Sva mehanizacija i ljudstvo je u punoj pripravnosti, a trenutno je na terenu nekoliko ekipa koje obilaze i prate stanje na pešačkim stazama i raskrsnicama", kažu u Gradskoj čistoći za 021.rs.
 
Zimska služba "Gradskog zelenila" sa 90 radnika i 22 vozila mehanizacije u podne je izašla na teret. Kako se navodi, prioriteti prilikom čišćenja i posipanja soli su pešački prilazi mostovima, autobuska stajališta u gradu i industrijskoj zoni, kao i staze u parkovima i oko njih.
 
"U našoj nadležnosti je i 10 gradskih trgova, staze i plato na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i pešačke staze od Banovine do Gimnazije 'Jovan Jovanović Zmaj'. Broj angažovanih radnika i vozila mehanizacije tokom snežnih padavine koje su najavljene za narednih nekoliko dana zavisiće od inteziteta padavina", navode u ovom preduzeću i dodaju su u potpunosti spremni da odgovore na obaveze u okviru Gradske zimske službe.
 
 
 
 
Dok traju padavine saobraćaj će biti usporen, ali iz JKP "Put" apeluju na građane da budu obazrivi u vožnji i nakon prestanka padavina, zbog leda na putu. 
 
JP "Putevi Srbije" saopštilo je da snega ima na mnogim putevima, ne samo u planinama. Snega do pet centimetara ima u okolini Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Raške, Ribarića, Valjeva, Šapca, Prištine, Prijepolja, Vranja.
 
Zbog niskih temperatura moguća je poledica i na magla na putevima. Detaljan izveštaj "Puteva Srbije" možete da pogledate OVDE.
 
Inače, meteorolozi su sneg najavili i za vikend, sa temperaturama koje neće ići u plus.
  • /

    15.12.2018 19:47
    /
    'u Americi Kanadi se ni ne cisti dok nema 10 cm'
    verovatno ciste oni peraci prozora sto skacu sa zgrada
  • Državni posao

    15.12.2018 12:24
    Ovi iz Parking servisa po ceo dan sede u kafanama u kojima ni ne plaćaju piće. Lopate poređali ispred kafana.. Molimo Stevana Lugonju da malo zađe i u Bife Srem, Mala zelena, birtije oko futoške i Riblje pijace itd. Sijaju sa onim jaknama ne možeš ih promašiti. Ok je ući na pauzu i popiti čaj/kafu a ne celo radno vreme sedeti i piti vinjak. Ni poslovođe nisu bolje eno sede sa njima šta drugo očekivati. Važno da znate da nam naplaćujete parking i pišete kazne a niste u stanju par dana godišnje da očistite sneg sa parking mesta. I zašto su žene u Parking servisu povlašćene u odnosu na one iz Zelenila, Čistoće, pa ne pomažu u čišćenju snega? Verujem da bi bile bolje od muških kolega. Da ne pričamo o ovima što su se zabili u kancelarije a pojedini ni srednju školu nemaju!
  • Krk u brk

    15.12.2018 00:22
    Vozilo se i pogorem snegu sa starijim automobilima pa nije big deal

    A to da su opštinske slažbe nesposobne kao i same opšfine neću ni da počinjem ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti