Novi Sad najbolja domaća turistička destinacija

Novi Sad više posećuju strani nego domaći turisti i prošle godine je grad posetilo 100.000 stranih turista, izjavio je direktor novosadske Turističke organizacije, Branko Rondović.
Novi Sad više posećuju strani nego domaći turisti i prošle godine je taj grad posetilo 100.000 stranih turista, izjavio je direktor novosadske Turističke organizacije, Branko Rondović.

Rondović je na 33. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na kome je Novi Sad proglašen za najbolju domaću turističku destinaciju, rekao da osim Egzita i poljoprivrednog sajma u Novom Sadu postoji još turističkih manifestacija koje mogu da dovedu više od 5.000 turista. "Ove godine ćemo pojačati broj kulturnog i manifestacijskog turizma", kazao je Rondović dodajući da u tom gradu trenutno postoji sedam internacionalnih manifestacija koje dovode veliki broj stranih turista.

On je istakao da će Turistička organizacija Novog Sada u narednim mesecima ojačati kongresni turizam, navodeći da je plan da se ove godine osnuje kongresni biro u Novom Sadu. "U Novom Sadu imamo kongresni centar, sajam, veliku ponudu smeštajnih kapaciteta, hotela sa četiri i pet zvezdica, univerzitet", kazao je Rondović i dodao da će Turistička organizacija Novog Sada pružiti podršku svim ljudima koji mogu da organizuju velike kongrese u ovom gradu. On je rekao da je u Novom Sadu ove godine povećan broj hotela i da će novosadska Turistička organizacija učiniti sve da privuče turiste u ovaj grad i da svi smeštajni kapaciteti budu iskorišćeni. Rondović je podsetio da je u toku izgradnja hotela iz lanca Holidej in koji će "ojačati konkurenciju i obezbediti kvalitetniju ponudu".

Na ovogodišnjem 33. Međunarodnom sajmu turizma, koji je otvoren je 24. februara i zatvara se danas učestvuje oko 900 izlagača iz 43 zemlje, a paralelno sa Sajmom turizma, održava se i Međunarodni sajam vina na kome učestvuje 105 izlagača iz Srbije, Italije, Francuske, Argentine, Čilea i drugih zemalja.
  • turizmolog

    28.02.2011 18:29
    @NOVOSADJANKA
    Da li ti cujes sebe?
    "Stojite u redovima, placate ogromne racune, trpite kradju..."
    Ti to nama zamazujes oci? Zar i taj direktor turisticke orgnizacije nije deo vlasti? Nije li predsednica stranke, iz koje je i ovde hvaljeni "kvalitetni" direktor, isplatila iz gradse kase 14 miliona dinara za posao koji nikada nije realizovan?! Kada ce se prestati sa praksom postavljanja nekvalifikovanih ljudi na pozicije direktora javnih preduzeca?
  • 28.02.2011 15:41
    Kada smo već dotakli problem stručnosti, nemojte zaboraviti podatak da je i Boris Tadić posle 5.oktobra bio savezni ministar za telekomunikacije i to kao klinički psiholog!
  • NOVOSADJANKA

    28.02.2011 15:18
    Dragi novosadjani i svi koji se tako osecate, komentarima, koji su svakako zatucani, ksenofobicni, povrsni, dokazujete da, ne samo da niste novosadjani nego i da niste pripadnici jednog civilizovanog grada... ulaziti u rasprave da li i odakle je koji direktor dosao, zbog cega je ovaj tu a ja nisam itd. su licne frustracije... Dakle, od neke frustriranosti i besmislenog lokal-patriotizma, ni ne vidite sta vam tzv.vlast radi ! Stojite u redovima, placate ogromne racune, trpite kradju, nemate identitet, zivite vase male zivote i vrhunac kritike je on-line komentar. Ne vidite da ostajete bez posla, da pojedinci jezivo kradu, da ne zivite zivot, da ste ponizeni i uvredjeni !(Dostojevski.prim.)I onda cemo i dalje da raspravljamo da li je Rondovic novosadjanin ili nije i sta mu je baba radila kad je bio mali.. Licno mislim da je Rondovic kvalitetan covek ali i to nista ne znaci dok se ne vide rezultati !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti