Prvi protest "Jedan od pet miliona" narednog petka u Novom Sadu

Prvi protest inicijative "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu održaće se u petak, 18. januara.
Prvi protest "Jedan od pet miliona" narednog petka u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Jedna od organizatorki protesta u Novom Sadu Tea Vukadin kaže za 021 da organizacija, koja broji nekoliko nestranačkih aktivista, trenutno veća o zahtevima koji će biti izneti na protestu. Okupljanje je u 18 časova na platou Srpskog narodnog pozorišta.
 
"Uskoro ćemo objaviti sve informacije u vezi sa zahtevima. Mi nismo ogranak inicijative iz Beograda, mi smo se samostalno okupili, ali smo u stalnom kontaktu sa Beogradom i posavetovali su nas kako da nastupimo i najbolje se organizujemo. Ovaj protest će biti pod parolom 'Jedan od pet miliona', ali je bilo vreme da se podigne konačno i evropska prestonica kulture", navodi ona. 
 
Tea Vukadin naglašava da političari nisu upleteni u organizaciju, ali će najverovatnije biti prisutni na samom protestu i šetati sa građanima. 
 
 
 
Protesti ove inicijative održavaju se od kraja prošle godine u Beogradu, sa ciljem smene vlasti i promene društvenog sistema. Počeli su nakon napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića pod parolom "Stop krvavim košuljama"
 
Prošle sedmice počeli su da se šire i na druge gradove - Niš, Kragujevac, Požega, Kuršumlija, a sada i Novi Sad. Jedan od poslednjih iznetih zahteva je smena glavnog urednika RTS-a Dragana Bujoševića.
 
Istaknuti predstavnici aktuelne vlasti, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, označili su proteste kao politički motivisane. O protestima su do sada izveštavali gotovo svi veći svetski mediji.
 
Kako je bilo na poslednjem protestu u Beogradu i drugim gradovima pogledajte OVDE.

Komentari 135

  • Na poslu

    18.01.2019 18:40
    Hvala vam
    Nažalost, ne mogu da izađem sa posla, ali gledam sa prozora... Zna li se kada će biti sledeća šetnja? Podržavam svaku vrstu građanske inicijative, jer je to jedna od retkih sloboda koje nam još uvek preostaju. Sve najbolje ljudima koji ne žele da ih na razgovoru za posao pitaju da li su u stranci. Sve najbolje ljudima koji su očajni i gledaju gde da beže, samo da više ne bi gledali i trpeli mediokritet. Sve najbolje ljudima koji očajnima pokazuju da nisu sami. Ma koliko ih bilo... Hvala vam!
  • Mirče

    14.01.2019 20:43
    spontano
    Ova okupljanja su bar spontana,niko ih ne tera,ne nudi novac ,ne zastrašuje...sve ostalo u režiji SNA-e je pod moraš.Pa i doček Putina! Je l tačno da "spontanisti"dobijaju po 4.000,00?
  • Kerefeke

    14.01.2019 12:38
    Razlog sto treba "setati":
    Ovi na vlasti , tj. vodja je upropastio privredu i poljoprivredu. Razjedinio narod. Podelio je ljude na ove i one. Demokratija je postala formalna. Vlada volja jednog coveka. Postali smo ruska gubernoja. Prodati smo za kredite rusima i kinezima.
    Pojednostavljeno zemlja je propala, ljudi nezadovoljni i razjedinjeni.

    Resenje: posto ovako ne valja treba nova garnitura. Mozda ce biti bolja a mozda ne. Bez promena padamo sve dublje u ambis. Sa promenom se mozda taj pad zaustavi. Mozda uspori. Mozda bude bolje. Uglavnom nemamo sta ozgubiti promenom vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti