Novosadska premijera nagrađivanog filma "Teret" danas u Cinestaru

Najnagrađivaniji domaći film u prethodnih pola decenije, "Teret" Ognjena Glavonića, imaće novosadsku premijeru danas, 21. februara u organizaciji udruženja "OFF Novi Sad".
Reditelj filma, Ognjen Glavonić privukao je pažnju filmske javnosti i publike svojim prethodnim dugometražnim filmom "Dubina dva" koji se, za razliku od Tereta, temom ratne 1999. bavi dokumentaristički. 
 
"Teret" prati nekoliko dana u životu Vlade, vozača hladnjače koji bez pitanja prevozi nepoznati teret za Beograd. Vladu tumači regionalna filmska zvezda, Leon Lučev, a uz njega se pojavljuju i druga poznata lica: Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Radoje Čupić, Igor Benčina. Kroz ličnu priču jednog vozača, "Teret" suptilno preispituje događaje koji su do danas ostali u senci NATO bombardovanja, a koji su deo naše kolektivne istorije.
 
"Teret" je premijerno prikazan na Kanskom filmskom festivalu prošle godine, nakon čega je prikazivan i nagrađivan na mnogim poznatim festivalima širom sveta, a danas od 20 časova stiže i u Cinestar bioskop u Big šoping centru. 
 
Projekciji će prisustvovati i reditelj, koji će nakon filma odgovarati na pitanja publike. 
 
Karte za novosadsku premijeru filma "Teret" koštaju 300 dinara i mogu se kupiti na sajtu ili u poslovnici Gigstix-a. 
 
Inače, udruženje "OFF Novi Sad" je tokom prethodne godine pred novosadsku publiku dovelo desetak regionalnih filmskih hitova koji nisu dospeli na redovne repertoare gradskih bioskopa. Sa ciljem da domaćoj publici ponudi što bolji autorski filmski sadržaj, "OFF Novi Sad" nastavlja sa svojom misijom i u 2019. godini i to počevši sa filmom "Teret", koji nakon beogradske premijere krajem prošle godine još nije ušao u bioskopsku distribuciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti