U toku humanitarna akcija za lečenje Novosađanke Vesne Aković

Vlasnice butika "SecondHand Garage" i "Slan Leather Bags and Accessories" odlučile su da pokrenu humanitarnu akciju za njihovu prijateljicu Novosađanku, Vesnu Aković, kojoj je novac potreban za lečenje tumora jednjaka i želuca.
Naime, u ove dve radnje do 31. maja mogu da se kupe stvari u pola cene, a sav prihod od prodaje ići će za Vesnino lečenje. Branka Ječmenica vlasnica butika polovne odeće kaže za 021 da poziva sve ljude da se uključe u ovu akciju, ako ne kroz kupovinu u ova dva butika, onda putem fondacije Budi human koja takođe prikuplja novac za Vesnu. 
 
"Naši svakodnevni problemi zbog kojih se brinemo, kao što su: kiša pada dve nedelje, nemam za cipele, gde ću na more, nisu ništa naspram nekih realnih problema kao što je ova šok dijagnoza koja može svima da se desi. Pozivam sve da se uključe, da podrže, da pomognu da se devojka izleči, jer mlada je, dobra je, vesela je, ima decu", kaže Branka. 
 
Branka objašnjava da je Vesna hrabra, smeje se i pozitivno misli, kao i da se, uprkos svemu, i dalje bori. Ona dodaje da je ovo najbolje što su mogle da smisle da doprinesu Vesninoj borbi, kao i da, iako je fraza "vaše malo je nekome mnogo" možda izlizana, istina je da kada "bismo se udružili mogli bismo da srušimo Kineski zid, a ne da doprinesemo jednom ozdravljenju".
 
Ona navodi da će se akcija sprovoditi isključivo preko interneta, kako bi se kupovina olakšala ljudima koji ne mogu da dođu do butika, ali i kako bi mogli da doprinesu ljudi širom Srbije. 
 
Vesna Aković ima 43 godine. Sa zdravstvenim problemima već se jednom suočavala i pobedila. Naime, dugo godina je imala probleme sa vidom i uspešno je povratila 60 odsto vida. Sada je suočena sa novom bitkom - tumorom jednjaka i želuca. Kako se navodi na sajtu fondacije Budi human, sve je počelo na jesen 2018. godine kada je sve teže gutala hranu, a od kraja decembra i vodu.
 
Nakon gastroskopije joj je dijagnostifikovan tumor. Od januara 2019. godine je na primeni hemioterapije, a trenutno i na zračenju. Takođe je dobila i tromb u nozi i dnevno prima dve injekcije koje sama finansira. 
 
Vesnin vid je malo popustio, a lekari se nadaju da će se po završetku hemioterapija i jačanjem imuniteta vratiti. Ukoliko ne, sleduje joj ugradnja još dva implanta. 
 
Vesna i njena porodica nisu uspeli da se finansijski oporave ni od prethodnih dugova za oporavak vida, a sada su suočeni sa novima. Vesni su sada potrebna sredstva za nastavak lečenja, medikamente, injekcije, vitamine i intervencije koje sleduju.
 
Vesni možete da pomognete tako što ćete poslati SMS sadržaja 344 na 3030, ali i putem e-donacije. Uplatu možete izvršiti i direktno na njen račun 160-5100103381404-86. Takođe, do 31. maja, svoj doprinos možete dati i kupovinom na stranicama "SecondHand Garage" i "Slan Leather Bags and Accessories".
  • Srdjan

    31.05.2019 21:37
    Borba
    Vesna izdrzaces i ovu borbu! Poslat sms!
  • JustinaNS

    25.05.2019 06:50
    Poslata poruka
    Draga Vesna, znajte da niste sami.
  • Tatjana

    24.05.2019 22:49
    Poslala sms! Pomozimo ovoj mladoj ženici!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.