Trećaci dobijaju besplatne udžbenike

Učenici trećeg razreda osnovnih škola ove godine će dobiti besplatne udžbenike.
Učenici trećeg razreda osnovnih škola ove godine će dobiti besplatne udžbenike. Načelnik školske uprave, Petar Viđikant, kaže za Radio 021 da je u toku anketiranje osnovnih škola u vezi sa tim koliko kompleta će uzimati i od kog izdavača.

"Očekujemo da već za nedelju dana dobijemo prve informacije u vezi sa tim koliko kompleta treba pojedinim školama. Takođe ćemo imati informacije u vezi sa distribucijom knjiga koja bi trebalo da bude u avgustu, kako bi do prvog septembra sva deca imala besplatne udžbenike", navodi Viđikant.

Beograd je za ovu godinu najavio da će svim svojim osnovcima podeliti besplatne knjige, dok se u Novom Sadu to sigurno neće desiti ove godine. Viđikant kaže da to pre svega zavisi od budžeta grada, ali s obzirom da je u pitanju akcija Ministartsva prosvete, očekuje da će se to desiti kod nas za nekoliko godina.

  • Ljiljana

    27.03.2011 00:46
    "Kod nas"??!! "Za nekoliko godina"??!! Gde smo to "MI"? U Zimbabveu? A gde je Beograd i čiji je on glavni grad? Mozda i naš...
  • Ljiljana

    27.03.2011 00:40
    "Kod nas"???!!! "Za nekoliko godina"???!!!
    Pa gde mi zivimo? U Albaniji? I ciji je glavni grad Beograd? pW
  • modesti

    26.03.2011 22:47
    e moja veronika,
    to moze u normalnim zemljama, ali ovde ne!pa ako obratite paznju, ovde se svake shkolske godine menja izdavach, verovatno po procentu koji ponudi, tako ako zelite da uzmete udzbenik od proshle godine, e neche moze, morate uzeti novi jerbo nije stari dobar zato shto nije od izdavacha kojeg je trazila shkola! a i ja sam neke lude sreche,dete sad ide u 3. razred, mi kupili knjige, iduche godine u 4. opet chemo kupovati knjige, pa za nekoliko godina kada zavrshi shkolovanje, uveshche besplatne udzbenike, a mene mimoishlo!ili da dete pukne jedan razred pa da i ja dobijem besplatne udzbenike :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti