VIDEO: Otkazi na RTV zbog skandala u vestima

Generalni direktor RTV-a Blažo Popović dao je otkaz osobi koja je bila odgovorna za ispisivanje titla o poseti Vladimira Putina Srbiji, u najavi Dnevnika koji je juče u 17h emitovan na programu RTV-a i RTS-a.
Generalni direktor RTV-a Blažo Popović dao je otkaz osobi koja je bila odgovorna za ispisivanje titla o poseti Vladimira Putina Srbiji, u najavi Dnevnika koji je juče u 17h emitovan na programu RTV-a i RTS-a. Takođe, više osoba je zbog propusta suspendovano.

Na titlu je, uz sliku na kojoj se rukuju predsednik Srbije i premijer Rusije pisalo "Potvrda neprijateljstva". Povodom grubog profesionalnog propusta, Popović, uz izvinjenje javnosti zbog učinjene greške, naglašava da je u pitanju "ne samo napad na Radio-televiziju Vojvodine, već i pokušaj da se poljuljaju i ugroze tradicionalno prijateljski odnosi između srpskog i ruskog naroda".

- Isto tako, moram da primetim da je jedno slovo greška, dok su dva pogrešno napisana slova već predumišljaj, te s tim u vezi slede dalje suspenzije i mere kako bi se sankcionisali svi koji su na ovaj način pokušali da ugroze i diskvalifikuju sve što je tokom prethodne dve godine urađeno kako bi se Radio-televizija Vojvodine modernizovala i ponovo uhvatila korak sa standardima koje postavljaju moderni javni servisi u Evropi - saopštio je Popović. On još navodi da je "težina i ozbiljnost zlonamernog propusta povukla za sobom i konkretne kaznene mere; uručen je jedan otkaz i nekoliko suspenzija, a pokrenute su i procedure za dalje utvrđivanje odgovornosti prema svim neradnicima i saboterima".

- Naglašavam da ćemo sa sankcijama ići do kraja, odnosno, do utvrđivanja potpune odgovornosti svih učesnika - poručuje Popović.

Komentari 102

  • @021

    28.03.2011 19:56
    sale novosadjanin - @Knight - Nostalgija

    Vidim da je moj komentar/odgovor dobio dosta negativnih ocena. S' pravom. On zaista jeste neprimeren ovom sajtu, pa molim moderatora da ga skloni.
  • sale novosadjanin - @Knight

    28.03.2011 12:38
    Nostalgija

    Tati mozes ponuditi ogrizine. Sigurno bi se obradovao. Nostalgija je cudo.
  • sale novosadjanin

    28.03.2011 07:18
    @Knight of Night
    kada bi to sto pominjes,manje jeo a vise lozio,video bi kolika je kaloriska vrednost.
    ovde se od vajkada lozila sepurika a ne parket.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.