Štrajk prosvetara pri kraju

Iako su prosvetni radnici ranije pretili da će obustaviti nastavu ukoliko im resorno ministarstvo zbog štrajka smanji plate, to se nije desilo.
Iako su prosvetni radnici ranije pretili da će obustaviti nastavu ukoliko im resorno ministarstvo zbog štrajka smanji plate, to se nije desilo.

Svi đaci u novosadskim školama koje je Radio 021 danas kontaktirao imaju časove, ali delom i dalje srkaćene. Kako nam je nezvanično rečeno u pojedinim školama, očekuje se da će nastava od sutra u potpunosti biti normalizovana, a da li će do toga i doći moglo bi biti poznato večeras, nakon sastanka predstavnika sindikata koji štrajkuju i ministra prosvete Žarka Obradovića.

Oni bi trebalo da se dogovore i o nadoknadi propuštenog gradiva, a prema rečima Obradovića, u opticaju su sažimanje gradiva, radne subote, ali i produžetak školske godine za škole u kojima je propušteno najviše.

Podsetimo da se deo učenika novosadskih škola nedavno usprotivio radnim subotama, zahtevajući da se propušteno nadoknadi isključivo sažimanjem gradiva. (D.S.)

  • Zvoncica

    25.04.2011 08:14
    eto nam svima..
    strajk je pomerio i kraj skolske godine i mature i prijemen..sacica nezadovoljnika je uspela da uceni i potvrdi ucenu hiljadama ljudi..fuj.posle kad vas djaci budu gadjali stolicama i svadjali se sa vama , nemojte da nam se zalite, jer to je obrazac ponasanja koji su naucili od vas, da se za svaku sitnicu treba skociti i tuci.
  • jeste

    28.03.2011 11:25
    necemo ni produzenje skolske godine
    da necete mozda i maturu i prijemni da pomerate
    vidi se gde nam ministar radi
    pali
    i da celnici sindikata ne rade sa decom
  • pitajte prosvetare

    28.03.2011 11:25
    Kontaktirali ste škole?! Pa direktori škola su partijski vojnici aktuelne vlasti. Šta ste mislili da će vam reći oni ili školski sekretari pod njihovom kontrolom, nego da štrajk jenjava? Štrajk se još nije ni rasplamsao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti