Građani ljuti zbog smeća

Pojedini građani sa Klise žale se da komunalne službe nisu u stanju da reše problem divljih deponija u ovom novosadskom naselju.
Pojedini građani sa Klise žale se da komunalne službe nisu u stanju da reše problem divljih deponija u ovom novosadskom naselju.

Jedna od slušateljki Radija 021 kaže da je komunalnoj policiji odavno prijavila problem sa smećem u kanalu pored stadiona, smeštenom između Zadružne i Omladinske ulice, ali da smeće nije uklonjeno: "Ja sam problem na licu mesta prijavila komunalnoj policiji. Oni su rekli - mi idemo Klisom. Rekla sam - da i ja vas vidim na Sentandrejskom putu, ali vi samo projurite kolima i nikako skrećete u ulice. Jer to je stvarno, ne ruglo, nego katastrofa".  

Naša slušateljka kaže da su joj u komualnoj policiji rekli da su upoznati s problemom smeća na Klisi, odnosno na konkretnoj lokaciji: "Rekli su mi nešto kao da oni izlaze, da oni vide i tako dalje. U smislu da oni rade. Ja vam kažem da ne rade".

U komunalnoj policiji nismo uspeli da saznamo da li je iko kažnjen zbog pravljenja ove diljve deponije, kao ni zašto smeće nakon nekoliko meseci od prijave građana, nije uklonjeno. Podsetimo da su gradski čelnici ranije, na ovakva i slična nezadovoljstva građana, odgovarali da će se situacija promeniti kada komunalna policija počne s radom.

Dodajmo i da gradske vlasti iz budžeta godišnje potroše desetine miliona dinara za uklanjanje divljih deponija, a da po pravilu izostaju kazne za one koji smeće bacaju na mestima koja nisu predviđena za to. (D.S.)
  • Uncut

    31.03.2011 18:04
    Nehigijena i cistoca
    Kad se prica o cistoci i nehigijeni, obicno nam je uvek u glavi "Cistoca" kao firma. Verujte ne radim tamo, samo znam gde im je firma, ali bih izneo jedno svoje zapazanje. U utorak 29.03.2011. smo svi na Avijaciji izneli kante za praznjenje na ulicu...pojavljuje se kamion sa samo 1 ( slovima jednim ) radnikom koji baca djubre iz kante u isti. Covek je sam bio, i bio je vidno fizicki umoran...ali stvarno umoran. Postavio sam pitanje sebi i "Cistoci"...ako je to zbog ustede, mislim da nisu na pravom putu...ako je zamena ili sl. nemojte vise slati coveka samog na ove nase teske dvorisne kante, ko Boga vas molim, covek samo sto nije presvisnuo. Ponudio sam ga sa sokom i mineralnom vodom, dok je pio znoj mu je curila ko iz cesme...nemojte to vise raditi, nije dobro za ljude !
  • Scotch Bonnet

    30.03.2011 07:01
    Slika
    Deponije su prava slika naseg drustva. Smece se ne stvara samo, stvaraju ga ljudi. Kakvi ljudi? E, to je vec diskutabilno ...
  • Kapetan Solo

    30.03.2011 06:24
    Edukovati
    Ljude treba edukovati kao prvo. Kao drugo mere represije. Dakle pustis u medije kako treba da stitimo svoju planetu i onda kazes kazna je 1000 evra koga navatamo da baca djubre gde mu nije mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti