Rade iako ne dobijaju platu po pola godine

Više od 2.000 novosadskih radnika, koji su uglavnom zaposleni u malim uslužnim firmama, industriji i građevini, redovno odlaze na posao iako platu nisu primili najmanje tri meseca.
Više od 2.000 novosadskih radnika, koji su uglavnom zaposleni u malim uslužnim firmama, industriji i građevini, redovno odlaze na posao iako platu nisu primili najmanje tri meseca.

Samo u Samostalnom sindikatu 1.700 radnika neredovno prima platu, a kašnjenja su i do šest meseci, piše "Blic". Najlošije stanje je u uslužnim delatnostima kao što su firme "Getaldus", "Elektroservis", "Vodokanal" i druge. Drugo mesto zauzimaju industrijski i građevinski pogoni i firme kao što su "Budućnost" i "Neimar". Ipak, zaposleni u poljoprivrednim zadrugama kao što su "Agrokop" i "Novi Sad" su u najloštijem položaju jer i inače primaju minimalac.

Razlozi za kašnjenje plata su loše poslovanje, čekanje na stečaj i njegovo uvođenje.

Trenutno se u najgorem položaju nalaze radnici "Navip Fruškogorca", koji ni dinar nisu primili od septembra 2007. godine.

  • ddd

    31.03.2011 16:31
    a nadležni
    Ponavljam komentar pošto je prethodni cenzurisan: ovo smo znali i do sada, a vest bi bila da se novinari raspitaju kod inspektora i ostalih nadležnih zašto se to dozvoljava? Ovaj radio bi 90-tih insisirao na odgovoru.
  • Cica_NS

    30.03.2011 08:00
    @Atom
    Radimo sa strane, za male pare i vikendom, nocu. Pozajmljujemo od roditelja i kumova. Lisavamo se extra stvari (sa tim se pocinje), ne izlazimo sem kod komsije na kafu, ne kupujemo odecu i obucu osim ako se stara bas ne moze popraviti, ne idemo na letovanja, zimovanja i godisnje provodimo kod kuce.
    o, i umesto cveca gajimo povrce, ko ima te srece da ima bastu ili vecu terasu.
    mozda nismo najpametniji narod, ali jesmo dovitljivi.
  • atom

    29.03.2011 19:30
    usvajanje elementarnog azota
    Od cega onda zive? kako hrane porodice... tu nesto ne stima. od cega placaju prevoz do posla.ako nema novaca onda nema ni zivota. puno ljudi iz tih firmi je imalo zemlju i radilo poljorivredu. firme su im sluzile za penzi soc. u vreme setvi-zetvi su uzimali GO i slicno... naravno ne svi...
    jadno je sve ovo sto nam se desava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti